Як швидко почистити яйця: найкращі способи і поради для домогосподарок

11 листопада 2022, 05:00
Почистити яйця варені - дуже просто, достатньо варити їх вже в кип'яченій воді і скористатися легкими способами, з якими впорається будь-хто.
яйце
Варені яйця легко очистити, якщо занурити їх у крижану воду на 10-15 хвилин / фото Pixaby

Багато хто з нас задається питанням, як легко почистити яйця. Часом курячі яйця складно почистити через те, що їх відразу ставлять в каструлі з холодною водою на вогонь. Тоді білок нагрівається повільніше, він прилипає до оболонки, яка знаходиться під яєчною шкаралупою. Для того щоб яйця чистилися легше, краще класти їх до киплячої води. Коли вона почне вирувати, просто зменшіть вогонь і варіть яйце приблизно 10-12 хвилин. Пізніше можна буде очистити яйця від шкаралупи.

Як добре почистити яйця

Свіжі яйця в більшості випадків погано чистяться. Поки вони зберігаються, на шкаралупі, за рахунок втрати вологи, оболонка стає менш щільною. Варити яйця краще ті, які зберігалися 1-2 тижні.

Перед тим як почати чистити яйце, залиште його в крижаній воді десь на 10-15 хвилин. В такому випадку яйце почиститься дуже добре.

відео дня

Яйце потрібно трохи розколоти перед тим, як ви відправите його в холодну воду. Чистити його буде легше.

Очистіть яйце з тупого кінця. Якраз там знаходиться "пуга" – повітряна кишеня. Вона дозволить зачепити шкаралупу, не пошкодивши білок яйця.

Якщо вам все одно не вдалося очистити яйце, спробуйте включити холодну воду і почистити його під струменем води.

Як миттєво почистити яйця

Існує найпростіший спосіб очистити варене яйце від шкаралупи і залишити його в ідеальній формі. Потрібно дістати вже зварене яйце і покласти його в стакан. Наповнюємо склянку наполовину холодною водою і закриваємо його зверху долонею. У швидкому темпі, протягом 3 секунд, потрясіть стакан в різні боки.

Після цього можна просто потягнути шкаралупу – вона відразу повністю зніметься з яйця.

Як швидко почистити яйця

Перед тим як почнете варити яйця, додайте в воду трохи соди і оцту. Вони пом'якшать шкаралупу. Вже після варіння яйце можна буде почистити дуже швидко, практично за секунди.

Як легко почистити яйця

Це один з найбільш поширених способів. Варене яйце кладемо в холодну воду і обсушуємо. Далі катаємо його по твердій поверхні – ідеальним варіантом стане рівний стіл, на який заздалегідь потрібно покласти, наприклад, клейонку. В результаті шкаралупа легко знімається з яйця. На все у вас піде не більше 30 секунд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти