Як швидко почистити рибу форель: корисні поради, про які ви не здогадувались

29 травня 2023, 05:15оновлено 29 травня 2023, 09:25
Як очистити форель від кісточок, луски та шкірки - зібрали корисні поради для приготування риби.
Як швидко почистити рибу форель: корисні поради, про які ви не здогадувались
Що всередині у форелі / колаж: Главред, фото: instagram.com/paolopederzoli1986, ua.depositphotos.com

Як позбутися слизу на форелі, щоб зберегти всі корисні властивості м'яса форелі. Відомо, що це форель насичена великою кількістю білка, що легко засвоюється. Також форелеве м'ясо містить в собі чимало вітамінів та корисних мікроелементів: від калію до фосфору. Доведено, що вживання форелі приносить більше користі, ніж проблем організму людини.

Як правильно почистити форель від луски

Перед приготуванням форелі обов'язково потрібно зчистити з неї луску. Залишати луску на форелі дуже небезпечно, тому що вона містить у собі хітин, який є сильним алергеном. Свіжа риба чиститься швидше і легше, аніж та, яка вже була заморожена. Чистити форель варто відразу, коли принесли її додому, поки вона свіжа.

Корисна порада: якщо чистити форель від луски, зануривши її повністю у прохолодну воду і не виймаючи її, тоді луска не буде розлітатись по всій кухні. Так, потрібно буде часто міняти воду, але це ліпше, ніж перемивати усі поверхні на кухні. До речі, короткий ніж із зубчиками найкраще підійде для очищення форелі від луски. Після завершення процедури чистки від луски, форель треба добре промити у воді.

відео дня

Як почистити форель від шкіри і кісток

Кістки можна легко вибрати, якщо зробити глибокий надріз, який розділить форель на однакові частини. Для такої справи ніж повинен проходити в дуже близько до хребта риби і проходити плавними рухами. Під час цього процесу важливо слідкувати за положенням ножа. Це дуже клопіткий процес, який вимагає тримати тушку форелі на одному місці. Після цього, за допомогою пінцету, видаляють решту дрібних кісточок.

Під час видалення шкірки із форелі також спочатку треба зробити надріз, а потім, тримаючи рибу в одному положенні, зрізати м'ясо зі шкіри. Тільки так вдасться якісно відокремити м'ясо від шкіри. До речі, під час розділення частин форелі, зверніть увагу, що із хребта, голови, хвоста і плавців можна зварити смачну і корисну юшку.

Як обробити форель на стейки

Під час обробки форелі на стейки, потрібно починати від голови риби. Нарізати стейки із форелі рекомендовано товщиною близько 1,5 см і ту кількість, яка потрібна. Не зайвим буде знову промити нарізану рибу та приступати до наступного етапу готування. Коли стейки вже нарізані, то можна починати безпосередньо приготування.

Найпоширенішим рецептом є - стейк форелі у поєднанні із лимоном. Для духмяного запаху та насиченого смаку стейки форелі потрібно натерти різноманітними спеціями і викласти у форму, яка гарно змащена маслом. Щоб смак був повним, зверху варто розкласти тоненькі кружальця лимона і декілька гілочок чебрецю, за бажанням. Це все потрібно накрити фольгою і відправити в духовку на 25 хвилин при 200 градусах.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти