Як швидко подружити кішку і собаку в домашніх умовах

21 березня 2023, 11:27
706
Більшість кішок і собак можуть стати кращими друзями та навіть спати разом, якщо дати їм шанс і допомогти звикнути один до одного.
Як подружити кота і собаку
Як швидко подружити кішку і собаку / Фото pixabay.com

Існує популярна фраза "живуть як кішка із собакою", сенс якої в тому, що люди постійно лаються. Але якщо деяким людям дійсно може бути непросто ужитися на одній території, то братів наших менших це абсолютно не стосується, хіба що за рідкісним винятком. Кішка і собака спокійно можуть не просто співіснувати на одній території, а й стати найкращими друзями. Правда, обов'язково потрібно правильно їх один з одним познайомити і подружити.

Чи можна тримати кішку і собаку в одній квартирі

Безумовно можна тримати кішку і собаку в одній квартирі. Головне - забезпечити кожному свою територію та приділяти обом хвостатим увагу, щоб вони почувалися комфортно і безпечно.

Деякі кішки і собаки можуть швидко стати друзями, грати і спати разом. Іншим знадобиться трохи більше часу, щоб подружитися. Спочатку чотирилапі можуть навіть проявляти агресію та ворожість, але терпіння господаря і правильна соціалізація допоможуть тваринам адаптуватися до нової ситуації.

відео дня

Доросла кішка і щеня - як їх подружити

Якщо у вас вже є кішка, а ви плануєте завести цуценя, то, напевно, це найбезболісніший варіант. Оскільки кішка, ймовірно, не буде занадто агресивною стосовно цуценяти, а щеня не зможе її травмувати під час гри. Зворотний варіант також може спрацювати. У деяких випадках доросла собака може "усиновити" кошеня. Але в цьому випадку варто уважно стежити за тваринами, адже собака може випадково не розрахувати свою силу під час гри, навіть якщо буде позитивно налаштована.

До речі, деякі породи собак (лабрадори або золотисті ретривери) можуть бути доброзичливими до кішок. Однак, з породами, які мають схильність до полювання (хаскі або джек-рассел-тер'єр) можуть виникнути складності. Втім, все залежить від кожної конкретної собаки, її характеру і виховання.

Золотистий ретривер і кіт
Золотистий ретривер і кіт можуть стати найкращими друзями / Фото pixabay.com

Як привчити кота і собаку жити разом

Пункт перший і найголовніший - не поспішайте, проводьте поступову соціалізацію тварин. Подружити кота і собаку - це процес, який вимагає багато терпіння, уваги та любові.

Почніть з малого - нехай вони бачать і нюхають один одного на безпечній відстані. Якщо ви принесли додому кошеня, тримайте його на руках, коли ваша собака вперше його побачить. Погладьте кошеня, поясніть, що це "свої", дайте собаці понюхати спочатку свою руку, яка гладила кошеня, а потім і сам пухнастий клубочок. Якщо тварини налякані, не змушуйте їх знайомитися прямо тут і зараз.

Спостерігайте за поведінкою. Якщо одна з тварин проявляє агресію, перервіть спілкування і спробуйте наступного разу.

На перших порах не залишайте нових співмешканців без нагляду, особливо якщо ви йдете з дому.

Поступово збільшуйте час, який кішка і собака проводять разом, і винагороджуйте їх за хорошу поведінку, щоб вони могли зрозуміти, що дружба приносить радість і задоволення.

Важливо, щоб у кожної тварини був свій особистий простір для відпочинку та ігор. У кожного з них повинна бути своя миска для корму і вода.

Спілкуючись з обома тваринами, поводьтеся з ними однаково. Вони повинні почуватися на рівних, це допоможе уникнути можливих ревнощів один до одного і боротьби за увагу господаря.

Що робити, якщо кіт не приймає собаку

Якщо ваш кіт не приймає нову собаку, не впадайте у відчай. Така ситуація цілком нормальна. У кожної кішки і собаки абсолютно різні характери і звички, кожна тварина потребує своєї кількості часу для адаптації до нового друга.

Щоб тварини подружилися, можна використовувати гру. Іграшки чи інші предмети можуть допомогти їм зрозуміти, що вони можуть грати та розважатися разом.

Не забувайте, що кожен випадок унікальний, тому не панікуйте, якщо ваша кішка і собака не одразу стали дружити. Дайте їм час і можливість зрозуміти один одного. Ваше терпіння і увага неодмінно приведуть до успішного результату. Втім, навіть якщо вони й не стануть найкращими друзями, то рано чи пізно звикнуть і зможуть співіснувати на одній території.

Раніше Главред писав, як визначити "людський" вік вашої кішки.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти