Як швидко росте лимон з кісточки: правила вирощування екзотики вдома

14 квітня 2023, 16:04
Багато господинь захоплюються вирощуванням рослин будинку. Деякі з них віддають перевагу екзотики.
Як швидко росте лимон з кісточки
Як швидко росте лимон з кісточки / Колаж фото instagram marisa.botanica/orchid22ru

Лимонне дерево можна виростити і вдома, проте необхідно знати, як правильно посадити цю екзотику простим способом, щоб рослина порадувало.

Як правильно виростити лимон з кісточки в домашніх умовах - кілька правил

У тому випадку, якщо ви вирішили виростити лимон з кісточки на зовсім підвіконні - вам знадобиться зовсім небагато докласти до цього зусилля. Для початку-дістаньте з плоду не травмовані кісточки з гладкою поверхнею і замочіть їх в теплій воді на ніч.

Поки кісточки будуть готуватися до висадки - приготуйте горщик його необхідно наповнити грунтом і зупинитися за 2 сантиметри до краю. Коли кісточки пробудуть у воді достатню кількість часу-опустіть їх в грунт на глибину близько 2 сантиметрів. Зверху грунт з кісточками необхідно зволожити пульверизатором.

відео дня

У той момент, коли всі дії вже будуть виконані - накрийте горщик поліетиленом і виконайте в ньому невеликі отвори. У той момент, коли побачите паростки - плівку необхідно зняти.

Як посадити лимон з черенка - теж варіант

Лимон в домашніх умовах можна виростити не тільки з кісточки, але і з держака. Для цього його, звичайно, необхідно десь взяти.

Спочатку черенок необхідно укоренити, зробити це можна в воді. Опустіть його в воді і дотримуйтесь наступних правил: вода повинна зберігати температуру в районі 23-25 градусів, ємність з водою повинна бути непрозорою і тісною для рослини, в воді повинен знаходитися тільки край - 2 сантиметри, також посудину з черенком можна накрити банкою.

Після того, як черенок дасть коріння - необхідно його пересадити на постійне місце. Зволожите грунт в тарі і поглибите в нього пророслу гілочку. Пам'ятайте, що дно тари має бути з отворами. Перший час живці повинні рости в парникових умовах, для цього тару з паростком можна накрити поліетиленом.

Як швидко росте лимон з кісточки - скільки чекати

При посадці лимона потрібно бути готовими до того, що ця рослина досить повільне і чекати доведеться довго. Насіння почнуть проростати приблизно після 2-3 тижнів. Це за умови, що температура буде підтримана на рівні 25-28 градусів. У тому випадку, якщо температура зберігається на рівні 18-22 градусів, лимон буде проростати близько 5 тижнів. І це тільки проростання насіння, сама рослина також забирає багато часу на зростання.

Чи буде плодоносити лимон з кісточки - до чого бути готовим

Незважаючи на те, що виростити лимон в домашніх умовах досить просто - отримувати плоди від домашніх рослин доводиться досить рідко.

У тому випадку, якщо рослина все ж зможе дати плоди, трапиться це не раніше 4-8 років зростання.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти