Як без зайвих зусиль обробити скумбрію на філе: неймовірні трюки на замітку господиням

13 лютого 2023, 19:00
Главред ділиться секретом, як легко і просто почистити скумбрію, не витративши на це купу часу.
Як без зайвих зусиль обробити скумбрію на філе: неймовірні трюки на замітку господиням
Як швидко почистити скумбрію? / pixabay.com

М'ясо скумбрії смачне у будь-якому вигляді. Цю рибу можна маринувати, смажити, запікати, копитити чи тушкувати з овочами. У будь-якому випадку вийде дуже смачно, оскільки м'ясо цієї риби відрізняється своєю ніжністю та соковитістю. Окрім того, скумбрія є ще й корисною для організму, адже вона багата на вітаміни A, C, E, D, а також вітаміни групи В. Окрім того, цей поживний продукт містить у своєму складі кальцій, магній, фосфор тощо. Також не варто забувати і про жирні Омега-3 кислоти. Саме тому ця риба має бути в раціоні кожної людини. Главред ділиться секретом, як легко і просто почистити скумбрію, не витративши на це купу часу.

Як правильно чистити скумбрію: покрокова інструкція

Перш за все, кладемо скумбрію на кухонну дошку та відрізаємо їй голову. Для цього ставимо ніж під боковий плавник під кутом 45 градусів та направляємо його до середини голови риби. З іншого боку робимо те ж саме. Тепер з легкістю відокремлюємо голову.

Після цього потрібно зробити надріз на черевці. Надріз потрібно починати робити там, де у риби розташований сфінктер. Просто вставте туди ніж та пройдіться ним вздовж усього черевця.

Тепер потрібно пальцям забрати всі нутрощі риби. Далі беремо ніж та гарненько відчищаємо внутрішню темну плівку. Якщо цього не зробити, то після приготування риба буде гірчити. Після цього потрібно ретельно промити черевну порожнину у проточній воді.

Тепер відрізаємо хвостик та розрізаємо черевце до кінця. Далі вздовж хребта робимо невеличкий надріз. Зауважте, що повністю розрізати рибу не потрібно. Після того як ми надрізали рибу, пальцями відділяємо філе від кістки. Тепер у нас вийшло два шматки філе. Берем перший шматок філе (той, який відділився від хребта) та прибираємо усі кісточки, які залишилися на ньому. Також не забуваємо відрізати плавники.

Далі беремо другий шматок філе (той, на якому залишився хребет), відрізаємо усі плавники, які йшли по спинці. Також відрізаємо плавники зі сторони черевця. Тепер нам залишається відділити хребет. Для цього потрібно пальцями нащупати кісточки та акуратно відділити їх. Якщо якісь кісточки залишаються, їх можна буде потім з легкістю витягнути. На цьому етапі головне відділити так, щоб на хребті залишилося якнайменше м'яса. Після того як відділили хребет, дістаємо кісточки, які залишилися.

Далі потрібно зняти шкірку. Для цього треба акуратно підхопити її ножем та повільно знімати. Тут краще не поспішати, адже один необережний рух, і тонка плівка розірветься. Зауважте, якщо ви зібралися запікати скумбрію, то плівку можна й не знімати.

Тепер ваша скумбрія повністю готова до подальшого приготування! Смачного!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти