Як швидко заспокоїтися і не нервувати: дієві способи на всі випадки життя

21 лютого 2023, 13:50
Вміти швидко брати контроль над своїми емоціями - справжня допомога своєму організму. Навчитися володіти цим умінням досить просто.
Як швидко заспокоїтися і не нервувати
Як швидко заспокоїтися і не нервувати / pixabay.com

Негативні емоції, переживання і страх забирають у людини дуже багато сил і енергії, проте можна прийти до того що контролювати почуття і брати над ними контроль стане досить просто. Володіючи цим умінням, людина може в короткий термін заспокоїтися від сліз, стресу, нестандартних ситуацій і страху.

Як швидко заспокоїтися і не нервувати - універсальні способи для всіх ситуацій

Практично всі способи, які допомагають швидко впоратися з хвилюванням - націлені на тіло. Так відбувається тому, що фізичні відчуття допомагають організму перевести фокус з внутрішнього на зовнішнє.

Для швидкої боротьби зі стресом варто спробувати: помасажувати руки - це перше перемикання уваги на тіло і спосіб зняття напруги, глибоко дихати - повільний вдих, затримка дихання і повільний видих допомагають нормалізувати роботу серця і впоратися з нервовим збудженням, струсити все тіло - фізична струс допомагає оговтатися від емоційної.

відео дня

Як швидко заспокоїтися від стресу - перша допомога при несподіваному сплеску

Про те, які перші крок робити в момент тривоги - ми поговорили вище. Однак трапляються ситуації, коли стрес настає раптово і вводить в стан шоку, з чим теж потрібно вміти боротися. Для цього є свій алгоритм дій.

Що робити під час сильного стресу:

  • по можливості розслабте всі м'язи тіла
  • випийте теплий і солодкий напій
  • акуратно вмийтеся прохолодною водою
  • уважно і тривало дивіться на себе в дзеркало

Також в момент сильного стресу, як і в будь-якій несподіваній ситуації найкраще допомагає робота з диханням.

Як швидко заспокоїтися від страху - боремося за кілька хвилин

У момент сильного страху краще не залишатися одному, однак і на самоті можна з ним впоратися. Для цього достатньо слідувати декільком правилам: для початку визнайте свій страх і проговоріть його в слух, якщо ви не самі - проговоріть його близькій людині. Раціоналізуйте страхи - аналіз об'єкта допоможе вам краще зрозуміти чи є ваш страх обгрунтованим. Потім дихайте і подумайте, де ви знаходитесь і як почувається ваше тіло. Подумайте над тим, як вже зараз можна відчути більше комфорту, щоб організм швидше впорався зі страхом. Наприклад - випийте води або зробіть щось, щоб зігрітися.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти