Як бути щасливою і коханою: три цінних поради психолога

5 листопада 2021, 22:51
За словами фахівця, жінка повинна дозволяти собі звучати, проявлятися, бути вільною, виливати свою творчість у світ.
Олена Щербань
Олена Щербань розповіла про "щастя в собі" / УНІАН

Сімейний психолог, психотерапевт, сексолог Олена Щербань в чаті на Главреді повідала читачкам про те, як бути щасливою і коханою.

Зокрема, вона дала три головні поради, для того, щоб знайти гармонію в собі і житті в цілому.

Люби себе

"Чарівної палички не буває. Щоб бути коханою, потрібно зрозуміти, як любити себе. Чи Любите ви себе, поважаєте ви себе, вмієте вибудовувати особисті кордони? Важливо розібратися, чи живете ви в полярностях ("поганий – хороший", "злий – добрий") або вийшли за їх межі і розумієте, що в людині є всі якості. Потрібно відстежувати свої енергетичні процеси, дотримуватися балансу "брати – давати". Якщо ви віддаєте більше, а отримуєте менше, ви точно не будете щасливою і любити себе", - порадила фахівець.

Також, за її словами, дуже важливо розуміти, чи можете ви самостійно задовольняти свої потреби і вибирати те, чого істинно бажає ваша душа.

Зрозумій себе

"Жінці важливо бути знайомою з собою, своїм пристроєм і сексуальністю. Сексуальність - це не зовнішній прояв, а внутрішній стан, пов'язаний з тілом безпосередньо. Якщо ви не любите своє тіло і вам не подобається, як ви виглядаєте, тут ні про яку жіночу енергію і сексуальність не може бути й мови", - додала сексолог.

Щербань підкреслила, що джерела нелюбові до свого тіла можуть бути закладеними ще в дитинстві. В першу чергу, це критика.

Наприклад, якщо маленька дитина засовує ручку в трусики і досліджує своє тіло, а мама кричить: "дістань руку з трусів! Як тобі не соромно!". В результаті дитяча психіка отримує переконання, що досліджувати себе або робити собі приємно – це соромно. Дівчинка-підліток в цьому випадку, переходячи в сферу формування еротичного лібідо (воно формується в 10-15 років), вже присоромлена, і їй буде складно вирости щасливою і коханою жінкою.

Саме тому, за словами фахівця, спочатку вкрай важливо розібратися в собі і проаналізувати власні почуття. Саме переживання дуже часто заважають бути собою.

Будь собою

Жінка повинна дозволяти собі звучати, проявлятися, бути вільною, виливати свою творчість у світ. Тільки тоді вона відчує щастя в контакті сама з собою і буде притягувати подібних собі людей, вони будуть відображати її.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, що життя більш комфортним і наповненим благополуччям допоможуть зробити прості п'ять правил психології.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти