Як часто можна їсти курятину, а кому від цього м'яса варто відмовитися - відповідь дієтолога

24 жовтня 2021, 02:34
Дієтолог Оксана Гриньків розповіла, як правильно вибрати курятину та як краще її приготувати, щоб отримати максимум корисних речовин.

курка
Яку частину курки найкорисніше їсти - дієтолог дала відповідь / Фото ua.depositphotos.com

Куряче м'ясо - доступне і відносно недороге, але щоденне споживання курятини може привести до харчових розладів. Крім того, курка стає особливо небезпечною, якщо оброблена хімікатами або якщо в її організм потрапили паразити. При цьому найбільше страждають внутрішні органи птиці.

Дієтолог Оксана Гриньків розповіла, як правильно вибрати курятину, як часто її можна їсти і як краще приготувати, щоб отримати максимум корисних речовин, передає видання Obozrevatel.

Яку частину курки краще купувати

Найбезпечніше купувати куряче філе. Воно досить якісне. Філе найкраще варити або запікати. Перед приготуванням м'ясо обов'язково потрібно замочувати.

Якість курятини можна визначити лише тоді, коли м'ясо упаковано в вакуумний пакет. Краще брати виробника, якого ви точно знаєте - так більше шансів, що ви купите свіжий продукт.

Скільки курятини можна їсти на тиждень

М'ясо курки містить багато якісного білка, але їсти його щодня дієтолог не радить. Досить двох-трьох разів на тиждень.

За словами Гриньків, організму потрібна різноманітна їжа. У разі, якщо раціон стає монотонним, то це може привести до харчових розладів.

Як найкраще готувати курятину

Найбільше білків і корисних властивостей залишається у вареній курці. Однак можна її запікати, готувати на пару або в мультиварці. Від смаженого курячого м'яса дієтолог рекомендує відмовитися. При такому способі приготування продукт має високий вміст додаткового жиру.

Кому не можна їсти куряче м'ясо

Якщо курятина є якісною, правильно приготовленою та людина не відчуває жодного дискомфорту після прийому - вживати продукт можна абсолютно всім. Єдиний виняток - захворювання шлункового тракту. У деяких випадках слід мінімізувати споживання курятини, в інших – повністю виключити з раціону.

Як повідомляв Главред, раніше російський терапевт, дієтолог і кандидат медичних наук Катерина Бурляєва розповіла, що корисніше - курка або індичка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти