Як часто треба поливати помідори: золоте правило здивує багатим урожаєм

3 травня 2023, 19:50
45402
Чим поливати томати під час цвітіння - дорогоцінні поради досвідчених городників.
помідор
Як часто поливати помідори в період дозрівання / ua.depositphotos.com

Помідори в городі або на дачній ділянці є одним з атрибутів багатого і різноманітного врожаю. Їх люблять як прямо з грядки, так і у вигляді солінь і основ для соусів та інших страв.

Практично кожен городник знає свій фірмовий "рецепт" отримання рясного врожаю, проте навіть вони часто постають перед дилемою: як часто потрібно поливати помідори під час плодоношення.

Як часто поливати помідори у відкритому грунті в спеку

Нерідко в саму спеку городники поспішають з поливом помідорів, проте слід знати міру, адже зайва волога може навіть нашкодити. Однак краще дотримуватися неписаного правила про те, що в сильну спеку помідорні грядки поливають не більше 3-4 разів за 7 днів. При цьому необхідно зволожити грунт на товщину кореня (близько 30 сантиметрів). Водночас слід дотримуватися основного правила – в період визрівання плодів вкрай небажано робити істотні перерви між поливами помідорів.

відео дня

Як правильно поливати помідори під корінь або зверху

Варто звернути увагу на те, що помідор, як і будь-яка інша рослина, здатен отримувати вологу не тільки завдяки поливу, але і з природного середовища (разом з краплями роси і дощу). Уточнимо, що нерідко висловлюються побоювання щодо того, що потрапляння вологи під час поливу зашкодить рослині, проте з цього приводу не варто хвилюватися. Не буде нічого поганого, якщо помідори поливати і під корінь, і на стовбур з листям.

Скільки разів на тиждень треба поливати помідори

Дотримуючись правильного режиму поливу томатів можна домогтися відмінного врожаю, проте слід враховувати безліч факторів – від стану грунту, до кількості опадів. Разом з тим не зайвим буде пам'ятати одне золоте правило, яке допоможе домогтися багатого врожаю - помідори варто поливати не часто, проте досить рясно.

Правила поливу помідорів у відкритому грунті:

  • томати слід поливати рясно, в середньому, 1-2 рази на тиждень;
  • на кожен томатний кущ не варто витрачати більше 5 літрів води (при цьому квітки потрібно залишати сухими).

Коли можна не поливати помідори

Городники давно помітили одну закономірність: зазвичай при нормальному дозріванні полив томатів припиняється приблизно за місяць-півтора до кінця вегетативного періоду. І тут є прямий взаємозв'язок, адже скасування поливання помідорів стимулює процес їх почервоніння і дозрівання.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти