Зубну щітку потрібно міняти частіше, ніж ви думаєте: як зробити, щоб вона служила довше

7 квітня 2023, 17:45
Щоденне використання зубної щітки призводить до природного зносу щетинок.
Як часто потрібно міняти зубну щітку
Як часто потрібно міняти зубну щітку / скріншот YouTube

Правильна чистка зубів - це важлива складова догляду за порожниною рота і загального здоров'я. Однак навіть найякісніша зубна щітка не зможе виконувати свої функції безкінечно.

Щоденне використання зубної щітки призводить до природного зносу щетинок, що робить її менш ефективною в боротьбі з зубним нальотом і бактеріями.

Як часто потрібно міняти зубну щітку?

Експерти рекомендують міняти зубну щітку кожні 3 місяці або раніше, якщо щетинки стали зношеними і слабкими, втратили форму або відламалися. Також необхідно міняти зубну щітку після хвороби, особливо якщо це було інфекційне захворювання.

відео дня

Як вибрати правильну зубну щітку?

При виборі зубної щітки, слід враховувати форму і розмір головки щітки, м'якість щетинок і тип щетини. Для більшості людей підходить середня м'якість щетинок, але якщо у вас чутливі зуби або ясна, краще вибрати щітку з м'якими щетинками.

Також майте на увазі, що електричні зубні щітки можуть бути більш ефективними у видаленні зубного нальоту і можуть бути кращим вибором для людей з обмеженою рухливістю.

Як доглядати за зубною щіткою?

Щоб зубна щітка була більш ефективною і довше служила, слід правильно доглядати за нею. Після використання щітку необхідно ретельно промити водою і залишити на повітрі для висихання.

Не рекомендується зберігати щітку в закритому контейнері або близько до інших щіток, щоб уникнути накопичення бактерій. Також майте на увазі, що зубну щітку потрібно міняти навіть частіше, якщо вона була в контакті з кимось іншим або впала на брудну підлогу.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти