Як часто поливати картоплю в спеку: золоте правило здивує багатим урожаєм

22 червня 2023, 03:00оновлено 22 червня 2023, 18:39
2790
Чи потрібно поливати картоплю в жарку погоду - поради досвідчених городників.
картопля
Чи потрібно поливати картоплю в липні / Instagram/babyshka.rimma.63

Догляд за картоплею має свої особливості. Досвідчені городники пам'ятають про те, що особливості поливу картоплі залежать від того, на яких грунтах росте коренеплід.

Для прикладу, якщо на вашому городі переважають піщані грунти, тоді варто звернути увагу на особливості поливу. Причому якщо погода досить посушлива і спекотна, тоді необхідно приділити особливу увагу поливу.

В такому випадку необхідно дотримуватися простого правила для отримання хорошого врожаю. В умовах підвищених температур картоплі не обійтися без регулярного поливу.

відео дня

Якщо вам цікаві матеріали на цю тему можливо вас зацікавить наша стаття: "Помідори ошелешать небувалим урожаєм: яке листя не можна видаляти у томатів".

Як поливати картоплю

Досвідчені городники рекомендують поливати картоплю з розрахунку:

  • 1 раз в 10 днів;
  • по 3 літри води під кожен кущ.

Важливо не забути про те, що полив варто закінчити, як тільки бадилля всохне. Це вірна ознака, що вже через тиждень можна викопувати новий урожай.

Коли поливати картоплю

Дачники в один голос говорять про те, що в денну спеку ніхто взагалі ніякі рослини не поливає. Це стосується і картоплі. Однак якщо у вас немає вибору і полив необхідно зробити вранці, тоді необхідно його провести якомога раніше, ще до появи сонячних променів, щоб волога встигла увібратися. Адже ранковий полив загрожує утворенням крапель на листках, які небажані для рослин.

Що важливо пам'ятати:

А взагалі картоплю необхідно поливати ввечері, після того, як сховаються сонячні промені. Додамо, що картоплю слід поливати так, щоб не гнила бульба і коріння. Основна порада при поливі - воду вносите в середину кожного куща.

Як поливати в спеку

Помилкою буде вважати, що для поливу в спеку слід використовувати холодну воду. Це може тільки нашкодити рослині. Вода повинна бути не холодна, а приблизно + 23-25°С. Крім того, не рекомендується використовувати для поливу картоплі водопровідну воду з-під крана.

Зверніть увагу на те, що вода при поливі не повинна розтікатися по ділянці. Краще не поспішати і поливати потроху, але чекаючи, поки вода вбереться і досягне коренів.

Що важливо пам'ятати:

  • картоплю можна поливати 1 раз на тиждень у відносно прохолодну погоду;
  • картоплю слід поливати 2 рази в тиждень в спеку (тим же об'ємом води).

Коли вже не потрібно поливати картоплю

Уважно стежте за станом картоплі і звертайте увагу на появу квіток. Адже це сигналізує про те, коли картоплі потрібно більше вологи. Якщо помітите, що на картоплі з'являються бутони або розпускаються перші квіти, це сигнал до активізації процесу поливу. Пам'ятайте, що зволікання або недостатній полив може призвести до втрати третини врожаю.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти