Як чистять рибу досвідчені рибалки: про такі фокуси ви точно не знали

25 травня 2023, 16:31
Главред розповідає, як почистити рибу від луски без сміття, а також ділиться неймовірними секретами, як правильно випатрати рибу.
рыба, рыбак
Як обробити рибу поетапно? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Приготування риби передбачає низку попередніх етапів, включаючи очищення від луски, видалення плавників, а також потрошіння. Ці операції, як правило, вважаються тривалими і трудомісткими, однак важливо знати, як їх правильно робити. Главред розповідає, як почистити рибу від луски без сміття, а також ділиться неймовірними секретами, як правильно випатрати рибу.

Як почистити і обробити рибу: прості трюки

Досвідчені рибалки знають, що найкраще рибу чистити відразу ж після улову, оскільки вона ще м'яка та не обвітрена. Якщо риба кілька годин полежить, то чистити її буде набагато складніше. Тому варто не відкладати чищення риби на потім.

Перед тим як чистити, рибу потрібно гарненько промити під проточною водою, щоб позбутися від слизу. Також бажано занурити рибу в гарячу воду. За допомогою цього простого секрету від риби буде набагато легше відходити луска. Ще одна альтернатива – це занурити рибу в ємність з холодною водою, додавши туди трохи оцту, та потримати 20-30 хвилин.

Тепер приступаємо до очищення риби. Беремо гострий ніж та зіскрібаємо з риби усю луску. Щоб луска не розліталася у різні боки, потрібно тримати ніж під невеликим кутом. Також є чудовий трюк з чищення риби, про який мало хто знає. Рибу можна чистити ложкою. Починати чистити потрібно з хвоста риби, роблячи легенький натиск ложкою. У такий спосіб ви легко почистите рибу від луски всього за одну-дві хвилини. До того ж, луска точно не розлітатиметься у різні боки.

Коли рибу почистили від луски, починаємо відрізати плавники. Спочатку відрізаємо хвостик, а потім спинний, анальний, черевні та грудні плавники. Зауважте, що плавники потрібно різати проти луски.

Тепер потрібно розпороти черевце. Для цього беремо ніж та надрізаємо біля голови, а далі робимо довгий розріз аж до анального отвору. Розрізати потрібно вкрай обережно, щоб не зачепити жовчний міхур. Коли черевце розпороли, дістаємо всі нутрощі. Усю чорну плівку, яка є всередині, потрібно прибрати.

На цьому етапі відрізаємо рибі голову та гарненько її промиваємо, аби позбутися від залишків луски, а також крові та слизу. Якщо ви хочете приготувати рибу з головою, то потрібно видалити зябра. Міцно візьміть їх пальцями та висмикніть.

Тепер наша рибка повністю очищена та готова до подальшого приготування. В залежності від уподобань, ми можемо приготувати її на грилі, у печі або на плиті. Можливостей щодо кулінарних експериментів з рибою безліч. Знаючи, як правильно обробляти рибу, можна наготувати багато фантастичних страв. Смачного!

Дивіться відео про те, як рибалки вигадали для себе нові правила, щоб риби стало більше:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти