Як роблять штучний сніг: мало хто про це здогадується

18 січня 2024, 11:14оновлено 6 лютого, 16:17
212
Штучний сніг стає справжнім рятівником на гірськолижних курортах, коли справжнього снігу недостатньо.
Лижник, снеговая пушка, снег
Як роблять штучний сніг/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Сніг взимку стає справжньою радістю як для дітей, так і для дорослих. Саме на цьому атрибуті холодної пори року побудовано багато зимових розваг – гра у сніжки, ліплення сніговика, катання на санках, лижах, сноуборді тощо. Але безсніжні або малосніжні зими у наш час не рідкість, тому вже нікого не дивує, що чимала частина зими може пройти зовсім без снігу.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Але така природна аномалія може стати серйозним випробуванням насамперед для гірськолижних курортів або організаторів інших розваг, пов’язаних зі снігом. Тому там для створення штучного снігового покриву використовують спеціальну техніку, яку називають снігова гармата.

відео дня

Отже, давайте розберемося, як роблять штучний сніг і чим відрізняється штучний сніг від справжнього.

Штучний сніг майже нічим не відрізняється від справжнього. Єдині відмінності у тому, що цикл створення штучного скорочений у рази, а також у тому, що лижники і сноубордисти вважають його жорсткішим за справжній.

Під час створення штучного снігу снігова гармата бере звичайну воду та охолоджує її до низької температури. Далі вона розпорошує дрібні краплі у повітрі за допомогою потужного вентилятора.

Коли дуже дрібні водяні краплі проносяться через так звані нуклеаційні кільця гармати, в неї впорскується водно-повітряна суміш. Так формуються "заготовки" сніжинок, на які потім налипають в певному порядку молекули води, надаючи їм знайомої шестикутної форми.

Снігова гармата може розсипати штучний сніг на великі відстані, тому поставивши її в одному місці можна заповнити снігом весь схил.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти