Як довго кішки пам'ятають людей: що принесе розлука з улюбленцем

16 березня 2023, 15:58оновлено 16 березня 2023, 16:59
Розлука з вихованцем - завжди сумна подія, проте не всі знають, як довго вихованці пам'ятають своїх господарів після розлуки.
Як довго кішки пам'ятають людейколлаж фото pexels
Як довго кішки пам'ятають людей / колаж фото pexels.com

Одні з улюблених тварин людей - кішки. Ці істоти володіють особливою психікою, тому завжди цікаво дізнатися як вони бачать світ і людей. А також про те, як працює пам'ять кота на свого господаря. Про це сьогодні і поговоримо.

Що коти думають про людей - хто ми для них

Коти - дуже чутливі до всього, що знаходиться навколо них і до людей особливо. Незважаючи на те, що вони бачать нас такими, якими ми є - сприйняття котів трохи відрізняється від візуальної картини.

Дослідники стверджують, що коти сприймають людей, як великих котів. Найголовніше - неагресивних. Саме з цього вони часто помічають, як відчуває себе людина і спілкуються з ним на своїй мові.

відео дня

Як довго кішки пам'ятають людей - поговоримо про пам'ять

Пам'ять кота також нестандартна, як його мислення і психіка. Однак найголовніше - унікальна. Деякі коти абсолютно легко звикають до нових господарів і живуть своє трохи відокремлене життя, комусь на відвикання від колишнього господаря знадобиться більше часу. Але є й ті, хто абсолютно не може забути свого господаря і живе через це в стресі.

Чи впізнають кішки своїх господарів після розлуки - чи варто розраховувати на визнання

Коти здатні запам'ятовувати запахи і звички людей, їх ходу і голоси, особливо тих, хто проводив з ними багато часу. Як ми вже сказали вище - коти мають різну пам'ять про своїх власників.

Волонтери стверджують, що деякі коти, що живуть в притулках із часом пізнають своїх господарів і через кілька років, після чого їх настрій значно змінюється на кращу сторону.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти