Як довго можна зберігати сало в морозилці: несподівана відповідь, про яку знають не всі

31 липня 2023, 01:30оновлено 1 серпня 2023, 22:39
189110
Як зберігати солоне сало в морозилці - скільки зберігається копчене сало в морозилці.
сало
Як зберігати сало в морозилці / Колаж: Главред, Фото: Instagram / uspehnakuhne, pixabay

Свиняче сало є чи не продуктом першої необхідності на столі багатьох українців. Його люблять в різних видах - як свіжим, так і копченим і навіть смаженим.

При цьому питання про те, як краще зберігати сало, виникає при тривалому вживанні одного шматка. Однак, дотримуючись простих порад, можна довго зберегти продукт придатним до вживання.

Як зберігати свіже свиняче сало

Більше на цю тему читайте у матеріалі Главреда: "Чи можна смажити м'ясо на салі: несподівана відповідь просто вразить наповал".

відео дня

Варто враховувати, що для тривалого зберігання свинячого сала його краще ховати в прохолодне місце – в холодильник. Набагато краще буде, якщо сало буде оброблено сіллю з усіх боків. Інакше ви ризикуєте втратити свій улюблений делікатес. При цьому звертайте увагу на зовнішній вигляд сала – адже навіть один зіпсований шматочок може стати причиною вибракування всього шматка.

Чи можна покласти сало в морозилку

У морозилці сало може зберігатися як сирим, так і засоленим. Причому другий спосіб більш позитивно позначається на тривалості його зберігання. Ще один важливий нюанс - перед тим, як заховати сало в морозилку, не забудьте загорнути його в поліетиленовий пакет.

Скільки можна зберігати м'ясо в морозилці

Варто пам'ятати кілька основних термінів зберігання сала в морозилці

  • сире сало зберігається близько 2 місяців;
  • копчене сало в холодильнику зберігають зазвичай близько 3 місяців.

Як правильно зберігати сало

Якщо ви віддаєте перевагу копченому салу, тоді його краще зберігати загорнутим в невеликі шматки полотняних ганчірок. Після цього сало слід помістити в поліетиленовий пакет і покласти в морозилку. Ще один спосіб тривалого зберігання сала, відомий здавна – в звичайних скляних банках. Використовуйте для цього прості банки ємністю 2-3 літри.

Скільки днів солиться сало в холодильнику

Перед тим, як помістити сало в холодильник, його необхідно просолити. Оброблений сіллю шматок сала помістіть в підходящу ємність і накрийте кришкою, залишивши при кімнатній температурі не більше ніж на добу. Потім сало необхідно помістити в холодильник на 3-7 днів. Варто пам'ятати про те, що чим більше шматочки сала у вас будуть, тим довше вони будуть просалюватися.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти