Як довше зберегти питну воду: 2 нюанси, про які багато хто забуває

2 грудня 2022, 17:02
Дотримуючись базові вимоги до зберігання питної води, ви забезпечуєте збереження її корисних властивостей і безпеку для організму.
Вода
Як довше зберегти питну воду / УНІАН

Чиста питна вода - зараз один з найважливіших ресурсів для кожного українця. Правильне зберігання питної води - не менш важливий аспект, ніж сам вибір води.

Ми розбиралися, як і в чому правильно зберігати питну воду.

Умови зберігання питної води

Для збереження властивостей питної води, її рекомендується зберігати при температурі не вище 25 градусів, але не на прямих сонячних променях. Пам'ятайте також, що при тривалому зберіганні вода втрачає свої якості, тому не варто запасатися нею аж надто про запас.

відео дня

Допустимі терміни зберігання питної води залежать від використовуваної тари. Якщо ви купуєте бутильовану воду, завжди звертайте увагу на термін зберігання, вказаний виробником, і не порушуйте його.

У чому краще зберігати питну воду?

Сьогодні на вибір є багато видів тари: Пластикова, глиняна, металева, скляна. У скляній ємності вода може безпечно зберігатися до 3 років. В принципі, це найбільш рекомендований варіант, але не завжди практичний.

Невелика кількість води (до 50 літрів) можна зберігати в спеціальній пластиковій тарі з кришками, які зариваються. А якщо потрібно зберігати велику кількість води, то запасну тару краще використовувати з харчової пластмаси або спеціально обробленого металу. Найбільш небезпечні ємності з меламіну: хоча вони естетичні і міцні, але при контакті з водою вони виділяють шкідливі речовини.

Якщо ви купуєте і зберігаєте воду в пластиковій пляшці, звертайте увагу на її склад. Найбільш безпечною тарою є пляшки з поліетилену (ПЕ) і поліетилентерефталату (ПЕТ). А ось вміст бісфенолу А (БФА) і полівінілхлориду (ПВХ) загрожує виділенням токсинів через 5-7 днів. І повторне використання таких ємностей заборонено.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти