Як повинне стояти ліжко в спальні за фен-шуєм: проста та дивовижна відповідь

14 березня 2023, 09:23
6124
"Як правильно поставити ліжко в спальні" – питання, здавалося б, цілком собі просте. Але від розташування ложа багато що залежить, кажуть експерти.
Ліжко

Є думка, що, мовляв, байдуже, де стоятиме ліжко. Головне, щоб було зручно спати і не спотикатися вночі об ліжкові кути. Однак, фахівці з фен-шую (стародавнього мистецтва, яке бере початок з глибин китайської історії), стверджують – від постановки ложа в кімнаті залежить дуже багато. Нижче ми найдетальнішим чином про це розповімо.

Як повинна стояти ліжко в спальні за фен-шуєм

По-перше, ні в якому разі, не можна ставити ліжко біля дзеркала − особливо якщо в квартирі живе сімейна пара або пара закоханих. Фахівці кажуть, що дзеркала біля ліжка практично напевно приведуть до руйнування любові і шлюбу. Відповідно, вони не повинні знаходитися над узголів'ям ліжка. І обов'язково в дзеркалі не повинні відбиватися сплячі в ліжку люди. Справа в тому, що дзеркала як мінімум в два рази збільшують негативну енергетику від всіх гострих кутів предметів, які стоять в кімнаті.

По-друге, не можна ставити ліжко навпроти дзеркала, яке висить на двері в спальню. Інакше воно перешле в кімнату всю негативну енергію. А горезвісна позитивна енергія ци, яка намагається проникнути в кімнату, буде напевно дезорієнтована.

Ну і потім – тут навряд чи хто посперечається - якщо випадково прокинутися серед ночі (зрозумівши, що все йде не планом) і кинути погляд на дзеркало, то легко і злякатися серйозно. Адже світлотіні плетуться так, як їм завгодно – і зображують зовсім вже несусвітні образи.

По-третє, не потрібно ставити ліжко нижньою частиною до дверей. Якщо лягти ногами до дверного отвору, то через нього легко буде витікати енергія, яка вкрай потрібна організму для сну і довгого оновлення. Тобто великі шанси, що людина, яка заснула на такому ліжку, прокинеться дуже втомленою. Ну а регулярне такий стан легко організовує людині неврози і безсоння.

По-третє, не можна ставити ліжко під стіною, на якій висять будь-якими великі і масивні предмети. Наприклад, кондиціонер, важкі книжкові полиці і інші елементи декору, які, власне, своєю вагою потужно тиснуть на сплячих в ліжку. Сон взагалі під важкими предметами буде вкрай і вкрай неспокійним і тривожним (ну а після ранкового підйому у людини буде важкі відчуття втоми і безвиході).

По-четверте, узголів'ям ліжка до вікна. Далі - за фен-шуєм розташування ліжка в районі вікна категорично суворо заборонено. Ситуація полягає в тому, що в такому випадку у людини буде відсутній, умовно горя, опора і захист – в її ролі виступає стіна. У найважчих випадках це і призведе людини до важких проблем в роботі, особистому житті і навіть появи деяких хвороб.

Ліжко

Як правильно повинна стояти ліжко в кімнаті

Як поставити ліжко в маленькій спальні - дуже важливе питання. Справа в тому, що правильне розташування місця — як мінімум третина від усієї позитивної енергії, яка в принципі циркулює в кімнаті. Ну а це вже прямо впливає на організм людини, його здатність до роботи і навіть до можливості зачинати дітей. Вистачає, загалом-то, дотримання декількох фундаментальних правил.

Але тут потрібно зауважити, що часто досить складно поставити ліжко в спальні правильно. Хоча б просто тому, що у кімнати недосконала форма. Наприклад, якщо віконний отвір і дверний отвір розташовані один проти одного. Тобто в кімнаті постійно будуть спостерігатися протяги, а це ніяк не можна допустити. Крім того, в цілому не рекомендується ставити спальне місце узголів'ям до вікна, в закутках, в кутах. Найкраще поставити ліжко навскоси від дверей. Ну а узголів'я, яке направлено на північ або схід (а потім дуже щільно притулити до стіни).

Якщо вищевказаний варіант постановки ліжка нереальний, то варто використовувати щільними шторами. Потрібно зрозуміти, що ліжко, яку поставили прямо в центрі кімнати – поганий варіант. Адже при ньому відсутня так звана "опора" − стіна. Поставити ліжко навпроти дверей - теж негативне рішення. Ну і якщо по-іншому таке зробити практично неймовірно, то в ногах найкраще поставити великий і високий предмет для "огорожі".

Інші новини по темі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти