Як економити воду і електроенергію під час прання в машинці: три важливих правила

27 жовтня 2022, 12:02оновлено 28 жовтня 2022, 22:36
Найекономнішим режимом прання в пральній машинці буде той, при якому не використовується сильно гаряча вода.
пральна машинка
Який найекономніший режим прання в машинці / Фото pixabay.com

Багато людей замислювалися про те, що вони хотіли б заощадити гроші, електроенергію і воду під час прання речей в пральній машині. Адже ні для кого не секрет, що машина-автомат "поїдає" неймовірно багато електроенергії. Це вважається один з найбільш енерговитратних побутових приладів.

Експерти кажуть, що саме пральна машина може споживати майже 15% електроенергії від тієї, яку використовує вся сім'я.

Виявляється, що значно можна заощадити електроенергію і воду, якщо все зробити правильно.

Правило № 1

В першу чергу вам необхідно зрозуміти, що щоденне прання малої кількості речей призводить до дуже великих витрат води і світла. Краще дочекатися, коли речей буде досить багато і їх вистачить, щоб завантажити приблизно 3/4 барабана. Також краще використовувати не сильно багато порошку, щоб пральна машинка менше витрачала води на полоскання.

Правило № 2

Якщо ви завжди прали речі і виставляли високу температуру води, то економним таке прання важко назвати. Якщо ви хочете поберегти гроші, то краще прати при температурі 30°C. При такому пранні машинка буде споживати 0,4 кВт/год, а при 60°C - 1,3 кВт/год.

Якщо у вас одяг в плямах і ви розумієте, що при низьких температурах речі не відіпрати, то краще їх замочити попередньо або використовувати засіб для виведення плям перед тим, як будете класти їх в машинку.

Також можна вибрати функцію швидкого прання, що значно зменшить витрату води і світла.

Правило № 3

Краще відмовтеся від додаткових функцій, таких як "Попереднє замочування", "Сушка", "Відкладений старт". Як ми вже пояснили, краще зробити це вручну.

Також можна не використовувати функцію віджиму, але вам потрібно розуміти, що в такому випадку речі будуть мокрими і вам необхідно буде гарненько віджати їх руками і довше сушити.

Якщо ви хочете випрати речі вночі, то краще налаштовувати і включати все самостійно приблизно після 11 вечора. Ви спокійно можете йти спати і машинка сама вимкнеться, як закінчить прати. Не потрібно переживати, що до ранку речі засмердяться або покриються цвіллю, це не так. Просто не забудьте вчасно вивісити одяг після того, як прокинетеся.

Раніше Главред розповідав про те, що робити, якщо з пральної машинки пішла піна.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти