Як готувати голубці, які не розвалюються: рецепт і поради

3 листопада 2022, 18:35
Багато господинь, та й просто кулінари, хоча б раз замислювалися ‒ "Як зробити голубці, щоб вони не розвалювалися". Главред детально вивчив цю проблему.
Голубці
Як готувати голубці, які не розвалюються: рецепт і поради / https://ua.depositphotos.com

Як приготувати голубці, щоб вони не розвалилися

Першая - і найважливіша порада - для того, щоб голубці не розвалилися під час підготовки, фарш потрібно викладати в районі черешка капустяного листа. Потім потрібно притиснути капустяний лист до м'яса. Потім загорнути в нього начинку, але ретельно складати всередину бічні краї. І тільки після цього потрібно все закручувати вперед.

Попередньо акуратно потрібно дрібно порізати цибулю, порізати кілька помідорів, а потім натерти моркву (але тільки на крупній тертці). Всі отримані потрібно гасити на сковорідці близько десяти хвилин під закритою кришкою (при цьому постійно помішуючи). А сіль і спеції додавати за смаком. Потім в суміш потрібно покласти голубці. І варити їх на повільному вогні від 40 до 50 хвилин. А вживати готовий продукт найкраще добре обливши його сметаною.

Лайфхак голубці: Як правильно вибрати капусту

Качан повинен бути середнім, листи великими. Вибирати потрібно самий пухкий качан - тому як тугий буде дуже важкий в приготуванні. А прожилки на листках повинні бути дуже маленькими або тонкими.

Запорука смачних голубців - начинка. Для неї найчастіше використовують рис, курячий або свинячий фарш, цибуля, петрушка або варені яйця.

Як правильно гасити голубці

Традиційним варіантом для голубців вважається соус з томатної пасти і сметани. Але ж можна використовувати і багато інших варіантів.

Найпопулярніші види тушкованих голубців:

  • в майонезі;
  • в овочевій підливі;
  • в сирному соусі;
  • у томатному соусі з різними приправами.

Скільки за часом гасяться голубці в каструлі, залежить від багатьох деталей. Наприклад, не останню роль тут відіграє те, варений чи рис, яким нашаткований м'ясної фарші. Крім того, і листи самої капусти можуть бути або сирими, або звареними.

Тут не потрібно забувати і про кислотність соусу. У соусі, куди поклали безліч томатної пасти, голубці будуть гаситися набагато довше. Більш м'який соус прискорить приготування страви і зробить його, набагато більш ніжним на смак. Якщо ваші голубці довго не доходять до готовності в томатному соусі, додайте трохи майонезу, він значно прискорить весь процес.

Від того, скільки гасяться голубці з м'ясом і рисом, залежить їх смак і зовнішній вигляд. Багато кулінари вважають, що найоптимальніший час приготування всіх видів м'ясних голубців методом гасіння буде не більше п'ятдесяти хвилин. Навіть при наявності сирого рису блюдо прекрасно провариться і буде повністю готовим всередині і апетитним зовні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти