Як зберегти м'ясо без холодильника: прості фішки на замітку господиням

23 листопада 2022, 01:45
Главред зібрав для вас найефективніші методи зберігання м'яса без холодильника.
Як зберегти м'ясо без холодильника: прості фішки на замітку господиням
Існує велика кількість варіантів зберігання м'яса без холодильника / ua.depositphotos.com

Через регулярні відключення світла українці все частіше стали задумуватися про альтернативи для довшого зберігання продуктів. Особливо це стосується м'яса, адже воно дуже швидко псується. Главред зібрав для вас найефективніші способи зберігання м'яса без холодильника.

Одним із дієвих методів зберігання м'яса без холодильника є його проварювання. Для цього потрібно нарізати м'ясо на шматочки та проварити його у підсоленій воді упродовж 3-4 хвилин. Потім перекладіть його в тару та щільно закрийте. Приберіть його в темне прохолодне місце та зберігайте упродовж 2-х діб.

Зберегти свіжість м'яса упродовж 3-х діб допоможе оцет. Для цього потрібно змочитити натуральну тканину у 9-відсотковому оцті та обмотати нею м'ясо. Після цього покладіть цей згорток у якусь ємність та щільно закрийте її. Поставте ємність у прохолодне місце та кожні 7-8 годин змінюйте тканину, змочену в оцті, а також зливайте усю зайву рідину, яку виділяє м'ясо.

Ще одним дієвим методом для зберігання м'яса є лід. Якщо у вашій морозильній камері раптом є в наявності лід, то насипте його у якусь тару, покладіть туди м'ясо, а зверху знову присипте його льодом. Через кожні 3-4 години змінюйте лід та виливайте зайву воду. Термін зберігання м'яса у такий спосіб - 3 доби.

Продовжити термін зберігання м'яса до 4-х діб допоможе смалець. Просто обмажте поверхню м'яса розтопленим свинячим жиром і все готово. Справа в тому, що смалець утворює на поверхні м'яса захисну плівку, яка запобігає прониканню бактерій. Після того, як ви гарненько обмазали м'ясо смальцем, загорніть його в натуральну тканину та покладіть в темне прохолодне місце.

Упродовж 4-х діб зберігається також м'ясо, якщо помістити його в кисляк та тримати у прохолодному місці. Також можна залити м'ясо холодним молоком, однак термін зберігання такого м'яса скоротиться до 2-х діб.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти