Як зберігати зелень, щоб вона не псувалася: 3 способи від бувалих господинь

9 травня 2023, 17:12
1327
Свіжа зелень навесні і влітку - це невід'ємна частина багатьох страв. Главред розповість, чи потрібно зберігати зелень в холодильнику і як зберегти її свіжою.
Як зберігати зелень, щоб вона не псувалася
Як зберігати зелень , щоб вона не псувалася / колаж: Главред, фото: Pexels

Важко знайти господиню, яка не використовує принад свіжої зелені в сезон весни і літа. Однак зберігати зелень так, щоб вона залишалася свіжою довго - вдається не всім. Далі ми розповімо, чи потрібно зберігати зелень в холодильнику і як продовжити її свіжість.

Як зберегти зелень свіжою без холодильника - перший спосіб

Найпопулярніший і найпростіший спосіб зберегти зелень свіжою - поставити її в банку з водою. Вода в банці повинна бути холодною, а зелень повинна мати свіжий зріз. Поставлену в воду зелень необхідно обернути в поліетиленовий пакет і поставити в нижній відсік холодильника (ящик для овочів), проте робити це необов'язково. Зелень в банці з холодною водою можна зберігати і без холодильника, але в тіні.

Як зберігати зелень, щоб вона не псувалася - другий спосіб

Також досить простий, проте трохи менш дієвий спосіб зберігання свіжої зелені полягає у використанні поліетилену. Для того, щоб зберегти продукт, досить скропити стебла холодною водою і нещільно обернути їх в поліетиленовий тонкий пакет. Його, в свою чергу, необхідно зберігати в холодильнику.

відео дня

Як зберігати нарізану зелень в холодильнику - третій спосіб

Для третього і останнього способу продовжити життя зелені знадобиться чистий кухонний рушник і холодна вода. Невеликий рушник необхідно добре змочити у воді, після чого віджати до вологого, але не мокрого стану. По вологому рушнику необхідно рівномірно розподілити зелень і загорнути його рулетом.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти