Як і з чим є сало: несподівана відповідь, про яку мало хто здогадується

24 червня 2023, 02:05оновлено 24 червня 2023, 21:30
40260
Як смачно їсти сало - чи треба їсти сало з хлібом.
сало
Як їдять сало українці / Instagram / uspehnakuhne

Сало здавна було одним з основних страв на столі. Це й не дивно, при правильному зберіганні продукт зберігається довго, а його корисні і поживні властивості відомі всім.

Крім того, сало – це невибагливий продукт, адже воно практично завжди готове до вживання і його можна відразу подавати до столу.

Як їдять сало українці

У багатьох країнах сало залишається популярним продуктом. Однак в Україні воно стало справжнім культом. Існує безмежна безліч рецептів і способів його приготування. Багатьом подобається не тільки звичайне солоне сало, а й варене, копчене і смажене. Крім того, сало також використовують для шпигування м'яса, у якому немає сала. Додамо, що існують рецепти, які рекомендують використовувати сало в кондитерських стравах.

відео дня

Більше на цю тему читайте у матеріалі Главреда: "Чи можна смажити м'ясо на салі: несподівана відповідь просто вразить наповал".

Як і з чим є сало

При вживанні сала важливо дотримуватися простого правила - краще залишитися трохи голодним, ніж переїсти і страждати розладом. Відомо, що найкраще сало засвоюється разом з сирими овочами. Його також можна заправляти невеликою кількістю яблучного або виноградного оцту, або нерафінованою рослинною олією. Невеликий шматочок сала дає 9 кілокалорій енергії і він корисніше, ніж булка або пиріжок.

Чому українці люблять сало

З давніх-давен свиняче сало вважалося продуктом для простого народу і це неспроста. Люди давно помічали, що цей недорогий продукт ідеально підходить для тривалого зберігання. З ним не було проблем протягом декількох місяців, при цьому сало було джерелом корисних калорії в зимові холоди. Саме це і послужило причиною того, що і через сотні років сало залишається українським національним продуктом.

Як люди їдять сало

Є відразу кілька варіантів вживання сала в їжу:

  • у свіжому вигляді;
  • у солоному вигляді;
  • у копченому вигляді;
  • у вареному вигляді;
  • у тушкованому вигляді;
  • у смаженому вигляді.

Додамо, що нерідко сало називають шпиком. Це слово похідне від Speck, проте фактично є все тим же салом.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти