Як використовувати бананову шкірку як добриво

15 листопада 2022, 16:26
Шкурки для бананів корисні наявністю калію, фосфору, магнію та азоту, завдяки яким ви зможете отримати відмінне добриво для ваших домашніх рослин.
банан
Шкурки від бананів можна використовувати для підгодівлі цикламенів, бегонії і троянд / 1zoom.ru

Що можна підгодувати банановою шкіркою - так це домашні рослини. Калій і фосфор, які містять шкурки, допоможуть розвитку кореневої системи рослини і поліпшать її загальний стан. Щоб зробити хороший компост, потрібно використовувати багато компонентів і дозувати в ньому вміст шкірки від банана. Способів використовувати бананову шкірку як добриво насправді чимало, і ми Вам про них розповімо.

Чим корисні шкурки від бананів

Банани і їх шкірка багаті не тільки калієм і фосфором, але і кальцієм, магнієм і азотом. Це дозволяє банановій шкірці успішно замінювати добрива.

Люди, які доглядають за квітами, напевно скажуть, що проста підгодівля домашніх рослин банановими шкірками навряд чи спрацює. Однак на практиці добрива на базі шкірки не поступаються гуміновими концентраторами і розчинним паличкам.

відео дня

До того ж якщо додати до шкурок від банана гілки від винограду, вийде справжнє комплексне добриво з половиною таблиці Менделєєва. Цикламен, бегонія і сенполія вже через декілька тижнів доведуть вам, що таке добриво працює і воно ефективно.

Бананова шкірка як підгодівля для рослин

У більшості випадків підгодівлю з шкірки від бананів радять застосовувати в приміщеннях для того, щоб кімнатні квіти залишалися здоровими. Суха і підв'ялена бананова шкірка годиться для підгодівлі різних кольорів тих же цикламенів, бегонії і навіть троянд.

Як зробити підгодівлю для рослин з бананової шкірки

Можна згадати декілька способів, як зробити добриво з бананової шкірки. Наприклад, можна закопати шкірку в землю, настояти її у воді, зробити компост, заморозити, засушити або її засмажити.

Закопати бананову шкірку в землю

Коли проводиться висадка розсади або догляд за дорослими рослинами, радять закопувати в землю порізані бананові шкірки. Найбільше до такого удобрення сприйнятливі троянди. Протягом 10 днів шкурки розчиняються, а структура грунту значно поліпшується.

Настоювання бананових шкурок на воді

Такий спосіб радять застосовувати в теплицях. У трилітрову банку потрібно покласти 3 бананові шкірки і налити туди води, яка повинна діставати до горлечка самої ємності. Найкраще, щоб вода була кімнатної температури. За 2 дні її слід процідити, розвести з водою в пропорції 1 до 1, після чого можна поливати городні рослини.

Банановий компост

Про те, наскільки хороший компост для посадок, знає кожен дачник. Компост з бананових шкірок стане чудовим варіантом.

Щоб його приготувати, треба взяти городньої землі, додати до неї дрібно нарізану шкірку, полити "Байкалом" і після цього все ретельно перемішати. За місяць повторити дію. Вже до весни жирний компост можна використовувати для добрива. Потрібно не забувати ретельно помити гарячою водою банан або навіть почистити його щіткою. Шкідливі хімічні речовини, які могли залишитися на шкірці банана, потрібно змити.

Заготовте бананові шкірки заздалегідь

Заморожуйте бананову шкірку. Навесні або влітку, коли вона вам знадобиться, її відразу можна дістати і використовувати. Крім того, шкірки можна і сушити. Під час опалювального сезону їх подрібнюють і розкладають поверху опалювальних приладів. Коли шкірка висихає, її перекладають в паперовий пакет. У момент, коли потрібно буде готувати стаканчики під розсаду, покладіть шкурки в нижній шар землі, оскільки нагорі їх кірки досить швидко пліснявіють.

Альтернативний варіант - засмажити шкірку в духовці. Беремо фольгу, викладаємо на неї шкурки м'якою стороною наверх, і відправляємо в заздалегідь прогріту духовку. Добриво прожариться, після чого його потрібно охолодити, порізати дрібними шматочками і покласти в тару, яка повинна щільно закриватися. На одну рослину слід додавати 1 ложку добрива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти