Як використовувати кавову гущу: 3 найкорисніші лайфхаки

17 грудня 2021, 04:43оновлено 17 грудня 2021, 19:19
Досвідчені господині не викидають її в смітник.
Як використовувати кавову гущу: 3 найкорисніші лайфхаки
Як використовувати кавову гущу / pixabay.com

У мережі "гуляє" безліч корисних порад із застосування кавової гущі. Її використовують як в садівництві, так і в косметології. Також її використовують в побуті.

Главред зібрав 3 найдієвіші способи застосування кавової гущі.

Безкоштовне добриво для рослин

З кавової гущі виходить відмінне добриво для рослин. Особливо добре воно підходить для плодових дерев і квітів: троянд, азалій, рододендрони, гортензій і камелії. Кава додає грунті кислотності і відлякує шкідників.

відео дня

читайте такожПопулярний напій-ідеальне добриво для квітів, овочів і фруктів: як застосувати кавову гущуГущу можна додавати в компост або воду для поливу рослин. Якщо змішати з провареною кавою насіння моркви перед посівом, вони проростуть швидше, а самі плоди будуть солодше і поживніше.

Непоганий засіб для миття посуду

Завдяки своїй грубій структурі кавова гуща відмінно відтирає засохлий бруд і залишки їжі. Її можна використовувати для миття каструль і сковорідок замість соди і побутової хімії, яка небезпечна для людей і навколишнього середовища.

Маскування подряпин на меблях

Для цього потрібно приготувати насичений кавовий розчин з провареної гущі, занурити в нього ватний диск і втирати натуральний барвник в подряпину, поки вона не зіллється з іншою поверхнею меблів. Цей рецепт працює тільки у випадку з темними меблями.

Як повідомляв Главред, макуху кави можна використовувати як добриво для домашніх квітів. Як застосувати кавову гущу, читайте тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти