Як позбутися від мурах: 4 простих, дешевих і дієвих способи

25 червня 2023, 15:56
2211
Главред розповість, як позбутися від мурах простим способом, не витративши багато зусиль і коштів.
Як позбутися від мурах
Як позбутися від мурах / колаж: Главред, фото: pexels

Тепла пора року, а особливо літо - це період активності комах. Багато господинь знають, якими докучливими можуть бути мурахи і як часом важко від них позбутися. Ми розповімо простий спосіб позбутися від мурах.

Як позбутися від мурах - крейда і сода

Ви можете запобігти появі мурах, просто намалювавши лінію крейдою перед дверима або вікном. Вчені не можуть зрозуміти, чому саме крейда діє проти цих крихітних комах. Одна з теорій полягає в тому, що їм не подобається її запах. Якщо провести лінію крейдою, мураха її не перетне. Також можна використовувати соду. Існує безліч хімічних продуктів, які обіцяють відлякувати мурах, але ви також можете зробити просту суміш самостійно — це заощадить ваші гроші. Змішайте рівні частини харчової соди і цукрової пудри, після чого ретельно перемішайте. Мурахи люблять солодке і будуть залучені сумішшю. Важливо, щоб ви не використовували звичайний цукор, оскільки тоді вони зможуть помітити різницю між цукровою пудрою та харчовою содою. Посипте сумішшю всі місця, де ви помітили комах.

Як позбутися від мурах простим способом - аромати

Існує безліч різних запахів, які мурахи не переносять:

відео дня

Лимонний сік - мурахи ненавидять кислі запахи, тому свіжий лимонний сік буде тримати їх на відстані. Змочіть кілька ватних дисків в лимонному соці, а потім прикладіть їх до місць, де часто з'являються комахи. Ви також можете просто налити трохи лимонного соку в ці місця.

Часник: як і багато інших комах, мурахи не люблять запах часнику. Очистіть кілька зубчиків часнику і помістіть їх у місця, де комахи влаштовують свої гнізда або де вони часто з'являються.

Огірок: мурахам не подобається смак огірка.

Кавова гуща: Запах кавової гущі - ще один із тих запахів, які не подобаються цим крихітним істотам. Ви щойно випили чашку кави? Не викидайте кавову гущу, а розсипте її на шляху мурах.

Кориця і мускатний горіх: мурахи ненавидять ці спеції, і тримаються від них подалі.

Як швидко позбутися від мурах в домашніх умовах - присипка

Цей трюк також чудово працює проти попелиці. Посипте цим порошком гнізда мурах. Дитяча присипка містить крейду, яку, як ми вже знаємо, ненавидять ці комахи.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти