Як позбутися від мишей раз і назавжди: способи, які допоможуть врятувати ваш город

17 березня 2023, 05:30
Миші підуть самі з городу або дачної ділянки, якщо ви виберете правильні методи, які здатні серйозно відлякати гризунів і навіть змусити їх бігти.
Миші, город
Як позбутися від мишей за один раз ви зрозумієте, коли відлякаєте гризунів неприємними для них запахами / ua.depositphotos.com, Pixabay

Як тільки настає весна, всі дачники стрімголов відправляються на свої ділянки. Під час огляду ділянки стає зрозуміло, що весь ґрунт на газоні, під кущами на городі і в саду поритий мишами. Сліди від мишей можна знайти скрізь - в дачному будиночку, гаражі, вуликах і підвалі. На пару з щурами вони можуть погризти і молоді саджанці, що не на жарт лютить городників. Тому вони шукають способи, як позбутися від мишей на дачі.

Як позбутися від польових мишей на городі

В Інтернеті ми можемо зустріти поради, як позбутися від мишей за 3 хвилини або як позбутися від мишей за допомогою соди. Цілком ймовірно, це робочий метод. Однак він навряд чи підійде для городів і відкритих дачних ділянок. Тому слід звернути увагу на інші способи.

Отрута для мишей

відео дня

Вважається жорстоким, але ефективним способом боротьби з гризунами. Ним користуються жорстокі дачники, які всіма способами хочуть врятувати свій урожай.

Фахівці вважають, що найпростішим і таким, що не вимагає серйозних витрат, стане варіант з зерном. Миші їдять зерно і розтягують його по норах. Отруєне зерно залишають біля самих мишачих нір, ходів і джерел води. Мінус такої приманки - вона швидко покривається пліснявою і розкисає. Гранульована приманка вважається кращою, а застосовується таким же чином, як і зернова.

Буває і тверда приманка, яка являє собою вологостійкі воскові брикети з вмістом харчових добавок. Їх залишають на грядках. Миші чують аромат, точать зуби о такі брикети, їдять їх і труяться.

Хімічні отрути для гризунів

Отрути називаються родентицидами. Використовують їх, в основному, під кінець сезону, коли дачник навряд чи поїде на ділянку. Такі отрути можуть нашкодити домашнім тваринам і людям. Тому в розпал робіт в саду і городі з родентицидами краще не працювати.

Миші не раді доглянутому дачній ділянці

Мишам подобається, коли на ділянці неприбрано. У таких місцях вони риють ходи і облаштовують гнізда. Тому краще прибирати свою ділянку - гризуни навряд чи будуть жити в доглянутому саду без опалих яблук і ягід. Їсти там нема чого, тому миші просто підуть.

Радять перекопувати стежку і борозни між грядками. Так ви пошкодите мишачі ходи і зможете відлякати гризунів. Це, мабуть, найкращий засіб від мишей.

Змусьте мишей бігти

Існують технічні засоби для боротьби з мишами. Ультразвукові відлякувачі змушують їх бігти. Такі засоби працюють на сонячних батареях і встромляються в землю. Головне, не забувати міняти частоту хвиль, щоб миші не звикали до одного і того ж режиму.

Боротьба з мишами своїми руками

Можна зробити пастки і отрути своїми руками. Наприклад, борошно і вапно насипаються 1:1 в невисоку ємність, а поруч ставиться вже ємність з водою. Миша наїдається суміші, п'є воду і гине.

Так само працює і подрібнена винна пробка, яку змочують нерафінованою соняшниковою олією. Приманку кладуть в місця, куди тягнуться миші. Гризуни наїдаються, пробка набухає в їхньому організмі і вони гинуть.

Як позбутися від мишей на дачі народними засобами

Миші бояться різких запахів

Дотримуєтеся гуманного способу боротьби з мишами – спробуйте їх налякати. Наприклад, гризунам дуже не подобається запах багна, часнику, бузини, полину, пижми, аптечної ромашки або коріандру. Коли миші відчувають цей запах, вони намагаються втекти якомога швидше. Посадіть якесь з перерахованих вище рослин і миші до вас навіть не сунуться. Загалом, на практиці ви зрозумієте, який запах не подобається мишам.

Добре лякає мишей бузина, оскільки її коріння виділяють синильну кислоту, яка вважається токсичною для мишей. Можна посадити бузину біля сараю або компостної ями. Але тут потрібно діяти обережно, тому що на бузину алергія може бути і у людей.

Мишам не подобається запах нашатирю і м'яти

Бояться миші нашатирю і м'яти. Можна просочити маслом ганчірки, додати нашатир з м'ятою і розкласти їх в місцях, де найчастіше бувають гризуни. Наприклад, поруч з їх гніздами, компостними купами, під дошками садового будинку. Тоді миші візьмуть і підуть. Ці місця повинні бути ні в якому разі не доступні для дітей і домашніх тварин. Не можна допустити, щоб діти або тварини контактували з цими речовинами.

Чорний перець і лавровий лист лякає мишей

Дуже сильний і їдкий запах у чорного перцю. Миші просто ненавидять його. Можна розсипати чорний перець в місцях їхнього проживання і гризуни будуть бігти.

Як налякати мишей кішкою

Потрібно, щоб миші відчули котячий запах. Для цього беремо і розсипаємо периметром саду і навколо кожної споруди наповнювач котячого туалету. Він повинен бути вже використаний. Ви такий запах перетерпите, а ось миші швидко втечуть.

Миші проти колючок

Гризуни намагаються не бути там, де череда, реп'ях і чернокорень, оскільки насіння таких рослин чіпляються до шкур мишей. Через це у гризунів безліч незручностей. Тому вони не селяться там, де їм незручно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти