Як позбутися від неприємного запаху у ванній або туалеті: найпопулярніші способи

30 серпня 2022, 16:05
Главред зібрав найпопулярніші способи боротьби з дуже поширеною напастю - неприємного запаху у ванній або, особливо, в суміщеному санвузлі
Туалет, запах
Туалет, запах / https://ua.depositphotos.com/

Навряд чи знайдеться людина, яка не стикалася з проблемою неприємного запаху у ванній або туалеті.

Як прибрати неприємний запах у ванній кімнаті

Модно до блиску начищати санвузол, але неприємний запах у ванній все одно буде псувати настрій господареві і його гостям.

Як кажуть сантехніки, запахи в санвузлах найчастіше виходять через проблеми з повітрообігом. Повітря спершу застоюється, потім невчасно виводиться назовні, в ньому накопичується надмірна кількість вологи. Як наслідок, в такому середовищі швидко росте цвіль і грибок, швидко розкладається бруд, яка накопичується в стоках раковини і чи ванни. І відповідно, по ванній кімнаті розливається сморід.

відео дня

Тут допоможе хороший витяжний вентилятор, який повинен забезпечити повітрообіг у ванній/душовій кабіні на рівні близько 90 кубічних метрів на годину, На раковину ‒ 30 кубічних метрів на годину, на унітаз ‒ 75 кубічних метрів на годину.

Крім того, якщо неприємний запах не дуже сильний, то для нормальної вентиляції потрібно зробити припливний отвір. Це може бути і просто зазор між підлогою і дверним полотном, і кілька невеликих отворів в самих дверей.

Запах, ванна

Як прибрати запах каналізації у ванній

Найкращий спосіб каналізацію прочистити. Є безліч корисних пристроїв для цього. Найпопулярніші – вантуз і трос. Перший інструмент відмінно підійде для чищення сифона, але навряд чи допоможе, якщо засмічення великий і далеко від зливу. Другий же - набагато більш універсальний.

Вантуз потрібно поставити так, щоб він повністю закривав зливний отвір ‒ у ванній або раковині. Після цього відкривають воду ‒ Нехай ллється до тих пір, поки вона не покриє нижню частину еластичного Ковпака. І швидко кілька поступальних рухів вгору-вниз. Потім вантуз потрібно підняти і спостерігати за тим, як вода стікає. Якщо вона погано проходить, то операцію повторюють.

Якщо ситуація складна, то потрібно використовувати металевий трос для прочищення труб. Але, фахівці кажуть - якщо Сантехніка Пластикова, то його небажано застосовувати. Якщо ж труби з металу і відсутній ризик пошкодити сифон, то береться саме трос.

Трос слід пропустити в зливний отвір і акуратно повільно прокручувати ‒ поступово проштовхуючи його по трубах. Коли інструмент проломиться до засмічення, то сміття зачепиться за гак і його можна діставати. Після цього все потрібно промити гарячою водою ‒ для того, щоб усунути залишки засмічення і бруд.

Ну і третій спосіб прибрати запах у ванній кімнаті ‒ герметизація стиків каналізації

Найпростіше ущільнити стики фум-стрічкою, але цей спосіб тимчасовий. Більш надійний і довгостроковий спосіб – обробка речовинами-герметиками.

Тут, перед початком роботи, потрібно якісно очистити, осушити і знежирити поверхні. Герметик наносять на шов по колу. Лінія повинна бути безперервною. Далі - для зручності нанесення і вирівнювання можна використовувати м'який шпатель.

Коли робота закінчена, склад залишити до повного висихання (час має бути вказано на упаковці), після чого можна використовувати каналізацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти