Як позбутися неприємного запаху з пилососа: 7 простих способів, щоб забути про проблему назавжди

10 грудня 2022, 14:06
Є кілька причин, через які від пилососа може неприємно пахнути. Щоб позбутися цього запаху, варто усунути ці причини і закріпити результат.
Пылесос, уборка
Щоб позбутися неприємного запаху з пилососа, спочатку потррібно розібратися у причинах його появи/ ua.depositphotos.com

Пилосос допомагає нам приводити до ладу наше житло і позбуватися від сміття. Проте такий інструмент і сам потребує регулярного ретельного очищення. Адже усі зібрані забруднення не зникають із нього безслідно, як тільки ми витрусимо мішок для сміття. Якась кількість пилу та бруду все одно залишається як у мішку, так і на внутрішніх елементах прибору.

Але це не єдина причина, чому від пилососа чути неприємний запах.

Причини неприємного запаху від пилососа

1. Накопичення бруду

Недостатньо ретельне очищення пилососа є головною причиною появи від нього неприємного запаху. Адже у мішок зі сміття можуть потрапляти різні забруднення. Як наслідок – пилосос може стати ще й джерелом хвороботворних бактерій.

відео дня

2. Недосушений мішок і фільтр після прання

Якщо мішок для сміття і фільтр від пилососа можна прати, то після цієї процедури їх потрібно дуже добре висушити. Якщо проігнорувати цю вимогу і повернути їх у прилад недосушеними, з час ви почнете відчувати запах гнилі.

3. Залишки сміття у шлангу

Час від часу потрібно також перевіряти шланг і дивитися, чи не застрягло там якесь сміття. Якщо там лишиться, наприклад, листя кімнатних рослин, воно може з часом почати неприємно пахнути, ще й "збиратиме" на себе інше сміття.

4. Неприємний запах від нового пилососа

Якщо ви придбали прилад недавно, від нього якийсь час під час користування може відчуватися неприємний запах, але з часом він повинен зникнути.

Як позбутися неприємного запаху від пилососа

Не варто одразу намагатися "заблокувати" цей запах різними підручними засобами – наприклад, пральним порошком, парфумами чи ефірними маслами. Проблему потрібно вирішувати, а не маскувати.

Крок 1. Потрібно замінити мішок пилозбірника. Адже причина може бути у ньому. Не всі мішки можна випрати, а тим, які можна, це не завжди допомагає.

Крок 2. Якщо у вас модель, яка передбачає можливість замінити фільтр – потрібно замінити його.

Крок 3. Потрібно ретельно помити пластиковий резервуар всередині. Якщо для вашого пилососа така процедура протипоказана за вказівкою виробника, тоді достатньо буде добре протерти його всередині вологою ганчіркою, а потім витерти насухо.

Крок 4. Перевірте шланг. Варто впевнитися, чи немає там сміття, яке застрягло.

Що можна додати у пилосос для запаху

Якщо ви виконали усі зазначені вище кроки і не хочете, щоб неприємний запах знову повернувся, як тільки ви почнете знову користуватися пилососом, можна застосувати прості лайфхаки.

1. Додати трішки прального або зубного порошку у мішок для сміття;

2. Покласти всередину мішка ватний диск, на який накрапати ефірної олії, запах якої вам подобається;

3. Застосувати у якості ароматизатора будь-які парфуми або туалетну воду, які вам не жаль для такого завдання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти