Як позбутися від набряків тіла - поради дієтолога

14 грудня 2021, 15:14
Деякі харчі, які ми їмо щодня, провокують набряклість. Щоби позбутися від набряків, потрібно просто виключити їх з раціону.

жінка, обличчя
Часто набряки виникають через зневоднення організму / womenstalk.ru

Набряки тіла - дуже поширена проблема. Найчастіше їхньою причиною (особливо вранці) є надмірне вживання води та солоного на ніч. Також набряки можуть викликати деякі продукти або вони можуть бути симптомом різних патологічних станів.

Що таке набряки і як їх розпізнати

Набряки - це надмірне скупчення рідини в тканинах і порожнинах організму. Щоби розпізнати набряк на ногах, потрібно натиснути на кілька секунд на передню поверхню гомілки. У разі набряку на цьому місці залишається ямка, яка зникає не одразу.

Також набряки можуть проявлятися на обличчі, особливо вранці. У цьому випадку вони можуть бути пов'язані із захворюванням нирок. "Ниркові" набряки розвиваються менше, ніж за добу.

Є ще один вид набряків - алергічні. Вони розвиваються за кілька хвилин і виникають як наслідок контакту з алергеном, після укусу комахи, супроводжуються сверблячкою, висипом.

Якщо набряки з'являються рідко, то в принципі немає приводу для паніки. А ось якщо часто - час вживати термінових заходів. Можливо нирки працюють погано, а вода і сіль не виводяться з організму вчасно, що і є причиною набряків.

Які продукти викликають набряки

Дієтологи-нутриціологи пояснили, які продукти провокують набряклість.

"Якщо ви хочете їх уникнути, варто відмовитися від деяких продуктів-наприклад, молочних. Незбиране молоко, вершки, сир — всі вони провокують набряклість обличчя. Краще вживати продукти з козячого молока або безлактозні молочні продукти", - цитує РИА Новости фахівців.

Щоби позбутися від набряків з раціону також потрібно виключити: цукор (підвищує рівень інсуліну в крові та затримує воду); пшеничний хліб і борошняні вироби.

"Надлишок глютену шкодить кожному, спробуйте відмовитися від нього на кілька місяців і ви помітите приємні зміни", - пояснила дієтолог.

Воду пити треба!

Експерт також назвала головну помилку при боротьбі з набряками.

"Найголовніша помилка при набряках - це перестати пити воду! Воду пити треба. Часто набряки бувають від зневоднення організму. Приберіть ці продукти з раціону, почніть вести здоровий спосіб життя, пийте достатньо води і лягайте спати вчасно. І вже за кілька тижнів вас перестануть турбувати набряки і з'явиться енергія", — резюмувала дієтолог.

Як повідомляв Главред, раніше британські гастроентерологи заявили, що позбутися від набряків можуть допомогти деякі напої. Наприклад, чай з кульбаб, з петрушки і лимонний сік.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти