Як позбутися павуків в домі назавжди: перевірені методи

6 листопада 2022, 01:00
Главред зібрав найефективніші способи, як легко позбутися павуків назавжди в домашніх умовах.
пауки
Павуки покинуть ваш дім назавжди / ua.depositphotos.com

Народні прикмети кажуть, що павуки в будинку – це добрий знак. Їхній візит віщує благополуччя, успіх у справах та міцне здоров'я. Проте, незважаючи на таку хорошу ознаку, сусідство з такими "співмешканцями" вкрай неприємне. Главред зібрав найефективніші способи, як легко позбутися павуків назавжди в домашніх умовах.

Чому павуки з'являються вдома?

Однією з причин появи павуків в будинку чи квартирі є початок опалювального сезону. Адже з настанням холодів павучки починають шукати теплого притулку для себе.

Крім того, павуки полюбляють підвищену вологість. Саме тому ми можемо часто бачити їх у ванній кімнаті або на кухні.

відео дня

Також поява павуків удома свідчить про те, що ви недостатньо уваги приділяєте прибиранню. Сміття, залишки їжі – все це пожива для різноманітних мошок, на яких полюють павуки. Саме тому поява павуків у будинку може свідчити про те, що вдома є ще якісь "гості".

Звичайно, різноманітні аерозолі з легкістю допоможуть позбутися павуків. Проте дбайливі господині не хочуть труїти ні себе, ні свою родину, адже випари з таких аерозолів є шкідливими для здоров'я. Далі розповідаємо, як можна позбутися від хатніх павуків народними методами.

Генеральне прибирання

Перед тим як розпочати боротьбу з непроханими "гостями" потрібно ретельно прибрати весь будинок чи квартиру. Пройдіться пилососом уздовж плінтусів, витріть підлогу, перевірте усі закутки, зніміть павутину за допомогою щітки.

Ефірна олія допоможе у боротьбі з павуками

Ефірна олія м'яти, евкаліпта, ялиці та чайного дерева може чудово відлякати павуків, адже вони не люблять їхній запах. Для цього потрібно розвести в 0,5 літрів холодної води 20 крапель якоїсь із зазначених олій. Можна також зробити мікс з ефірних олій. Перелийте отриману суміш в пляшечку з розпилювачем та обробіть усі місця, де можуть ховатися павуки.

Варто зауважити, якщо у вас є алергія на ефірні олії, то краще обрати інший метод боротьби із павуками.

Оцтовий розчин назавжди позбавить від павуків

Чудовою альтернативою ефірним оліям є розчин з оцту. Для цього потрібно змішати воду та оцет у співвідношенні 1:1. Після цього обробіть усі закутки, в яких можуть ховатися павуки. Якщо розчин ще залишився, то можна перелити його у невеличкі ємності та розставити там, де є членистоногі. Вони обов'язково підуть з вашого дому.

Цитрусові допоможуть вигнати павуків

Прекрасний метод боротьби із павуками – розкладені по будинку шматки апельсину або лимону. Членистоногі вкрай не люблять запах цитрусових, тож вони не зможуть залишитися у вашому будинку.

Павуки бояться каштанів

Молодий кінський каштан також стане надійним помічником у боротьбі з павуками. Тим паче в осінню пору каштани буде досить легко знайти. Для цього треба розколоти їх на шматочки та розкласти по кутках. Павуки почують неприємний для них запах та підуть з вашого дому.

Овеча шерсть відлякає павуків

Павуки просто терпіти не можуть овечу шерсть. Тому, якщо у вас вдома є пряжа, – розкладіть її по будинку. Також можете розрізати на шматки старий светр з овечої шерсті та розкласти ці шматки там, де можуть мешкати павуки.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти