Як позбутися від цвілі: 3 прості, але перевірені способи

14 травня 2022, 02:02
Все необхідне, швидше за все, у вас є вдома.
Як позбутися від цвілі: 3 прості, але перевірені способи
Як позбутися від цвілі: 3 прості , але перевірені способи / соцмережі

Цвіль утворюється в результаті життєдіяльності мікроскопічних грибів. Вони пристосовуються до багатьох умов - наприклад, часто виявляються на залежаних продуктах.

Щоб позбутися від цвілі, існує безліч народних і професійних засобів, але всі вони будуть мати тимчасовий ефект.

Головред зібрав найдієвіші способи.

відео дня

Перекис водню

Налийте в розпилювач перекис водню з концентрацією 3%. Його можна використовувати на кухонній техніці, стільницях, ванні, твердих підлогах і поверхнях стін.

Просочіть запліснявілу поверхню рідиною і залиште на десять хвилин. Потім потріть область з зусиллям, достатнім для видалення плям, і витріть насухо.

Сік лимона

Цей фрукт допоможе видалити чорну цвіль. Висока концентрація кислоти в лимонах руйнує міцелій, допомагає легко видалити наліт і дезінфікує поверхню.

читайте такожЧайник, праска і навіть пралку: як очистити будь-яку техніку від накипуВам знадобиться сік трьох-п'яти лимонів. Нанесіть його на запліснявілу ділянку. Залиште на п'ять хвилин, а потім протріть поверхню вологим рушником. Суміш можна наносити повторно для найкращого очищення і не змивати її.

Харчова сода

Крім видалення цвілі, сода відмінно вбирає запахи та вологу. Змішайте половину столової ложки соди з 0,5 л води і збовтайте в пульверизаторі. Розпорошите склад на уражені цвіллю ділянки, видаліть наліт щіткою та обполосніть водою.

Після цього знову нанесіть содовий розчин і залиште висихати. Цей спосіб дозволяє знищити залишилася цвіль і запобіжить появі нової.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти