Як позбутися цвілі на підвіконні: прості способи, про які всі забули

3 серпня 2023, 05:30оновлено 4 серпня 2023, 16:17
352
Бура, оцет, перекис водню і нашатирний спирт – ось, чим відмити цвіль на схилах вікон і, нарешті, позбутися шкідливого і докучливого грибка.
Вікно
Як прибрати цвіль з укосів в домашніх умовах і що для цього треба робити / ua.depositphotos.com

Багатьом з нас добре відомо, що металопластикові вікна добре захищають від протягів і різних шумів з вулиці. Іноді трапляється проблема, коли на схилах або рамі вікон з'являється щільний наліт у вигляді чорної цвілі. Вона шкодить стінам, стелі і може нашкодити навіть здоров'ю людини, тому ми шукаємо, чим відмити цвіль на схилах вікон. Важливо вчасно вжити заходів, щоб зупинити поширення грибка.

Чому пліснявіє вікно

Пластикові вікна пліснявіють через те, що вони збирають конденсат, який, в свою чергу, призводить до розмноження спор. Грибок зазвичай розвивається при температурі вище 20 градусів і високій вологості.

Чим небезпечна цвіль на вікнах

Цвіль негативно впливає навіть на будівельні матеріали, вона здатна зруйнувати бетон або навіть цемент. Крім того, суперечки можуть викликати і різні захворювання, серед яких алергія і небезпечні для людини інфекції.

відео дня

Як прибрати цвіль з вікон в домашніх умовах

Нашатирний спирт

Насправді є безліч способів, як позбутися цвілі на вікнах народними засобами. Один з них - нашатирний спирт. Його розводять з водою в пропорції 1 до 1 і наносять на поверхню за допомогою пульверизатора. Спирт залишається на поверхні 2 години, а потім змивається чистою водою.

Не забувайте, що обробка повинна супроводжуватися гумовими рукавичками на руках і захисними окулярами. Крім того, потрібно ретельно провітрювати приміщення.

Оцет проти цвілі

Дуже добре справляється з цвіллю столовий оцет, який можна знайти практично на кожній кухні. Його наливають в розпилювач і обробляють уражену поверхню. Вікно або підвіконня з нанесеним оцтом залишають на 1 годину. Потім треба промити вікно теплою водою і залишити його підсохнути.

Масло чайного дерева

Допомагає боротися з цвіллю і масло чайного дерева. Для розчину знадобиться розвести 10 крапель олії в 200 мілілітрах води. Одержаний розчин розпорошується на поверхню, де цвіль, і так залишити на декілька хвилин. Потім потрібно все протерти вологою ганчіркою і залишити підсохнути.

Перекис водню

Чим відмити цвіль на схилах вікон – так це перекисом водню, який має антибактеріальні властивості. Рідина наноситься на місця з цвіллю і залишається на 1 годину. Потім потрібно протерти поверхню вологою ганчіркою.

Бура

Кращий засіб від грибка на вікнах, який вважається безпечним для здоров'я. Стакан бури розводять в 2 літрах теплої води. Розчин наноситься на уражену поверхню жорсткою щіткою. Буру змивати не треба, оскільки вона захистить саму поверхню і згодом буде перешкоджати появі цвілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти