Як позбутися від слимаків раз і назавжди: способи, які допоможуть кожному дачникові

28 лютого 2023, 16:24оновлено 12 березня 2023, 15:21
Різкі запахи і сонячне світло – от, чого дуже сильно бояться слимаки, які так люблять поїдати на городі ваші овочі або навіть кімнатні рослини.
Город
Натуральний безкоштовний засіб від слимаків для збереження городу і врожаю ви знайдете навіть на своїй кухні / Pixabay

Дачники і садівники з досвідом добре знають, що одним з головних правил отримання хорошого врожаю є боротьба зі шкідниками. Багато з них здатні знищити ваші рослини і серйозно зіпсувати урожай. Серед них і слимаки, які їдять листя, плоди овочів, квітів і чагарників. Вони швидко ростуть і розмножуються. Тому городники часто шукають робочі способи, як позбутися від слимаків назавжди.

Чого бояться слимаки на городі

Слимаки приносять багато проблем на городі, оскільки вони багатоядні. Поласувати овочами найбільше люблять сітчастий і пашенний слимак. Слимаки з'являються на городі в дощовий період , або в сирих низинах, тому що волога – оптимальне середовище для їх проживання.

Слимаки "працюють" вночі. Вдень вони ховаються в грудочках грунту, між листя капусти, а вже вночі починають полювати ріпою, огірками, редискою, тієї ж капустою та іншими овочами.

відео дня

Розберемося, чого бояться слимаки, щоб розуміти, як з ними боротися.

Слимаки ховаються від сонця

Коли на дворі сонячний день, слимаки ховаються в укриттях – під дошками на землі, шматками руберойду, фанерами, шматками картону.

Слимаки бояться птахів, жаб і їжаків

Ваші дворові кури їдять слимаків. Також ними харчуються жаби, їжаки та птахи. Тому для чистого від слимаків городу "запрошуйте" туди птахів і не виганяйте жаб.

Слизнестоп

Бояться слимаки спеціального препарату, який називається Слизнестоп. Гранули розкидають між рядами або на доріжках. Для рослин такий препарат вважається нешкідливим.

Як позбутися від слимаків народними засобами

Досвідчені городники роками борються зі шкідниками, тому знають безліч способів, як побороти слимаків.

Доріжки між грядками

Слимаки дуже не люблять, щоб у них на шляху були такі перешкоди, як пісок, гравій, соснові голки, зола, груба тирса. Занадто сильна сухість, пил і колючі предмети їм дуже заважають. Робіть доріжки з цих компонентів між грядками.

Оцет

Запах оцту відлякує слимаків і добре допомагає. Радять робити розчин з оцту і обприскати всю свою ділянку.

Солі

Лякає слимаків і звичайна кухонна сіль з вашої кухні. Слимаки біжать від місць, де сіль, оскільки вона їх сушить.

Рослини, які не можуть терпіти слимаки

Слимаки не переносять герань, часник, зелену цибулю, м'яту і кріп. Просто висадіть рослини навколо ділянки або городу і слимаки навіть не сунуться.

Кам'яні доріжки

Якщо слимаки заважають вашим квітам, розкладіть між ними кам'яні доріжки або фольгу. Камінь досить швидко нагрівається під сонцем, а фольга відображає промені і нагріває землю, де вирішили влаштуватися слимаки.

Вазелін

Часом слимаки з'являються в кімнатних рослинах. Щоб від них позбутися, потрібно вазеліном помазати низину горщиків. Тоді слимаки будуть ковзати і не зможуть доповзти до рослин.

Пиво

Налийте пиво в склянку і залиште його на ніч в городі. Молюски полюблють цей напій. Вони його п'ють, п'яніють і тонуть.

Рецепт від слимаків

Можна приготувати спеціальний розчин. Потрібно взяти 1 частину аміаку на 3 частини води і таким розчином обприскати ділянку, де розвелися слимаки.

Пастка з грейпфрута

Слимакам дуже подобається запах грейпфрута. Можна зробити пастку. Для цього візьміть фрукт, розріжте навпіл, виріжте м'якоть, залишаючи її тільки по стінках, після чого скріпіть ці часточки разом і зробіть в них круглі отвори. Отвори повинні бути з двох сторін, щоб шкідники змогли потрапити у фрукт. Вранці заберіть вашу пастку і знищіть шкідників.

Мідь

Слимаки намагаються уникати міді. Всього лише мідний дріт може вдарити їх електричним струмом. Мідним дротом або стрічкою можна обмотати горщики з квітами, що захистить їх від слимаків.

Кава

Кава також лякає слимаків. Потрібно розчинити дві ложки з гіркою розчинною кавою. Напій, який слід внести в грунт, руйнує нервову систему молюсків і відлякує їх.

Як позбутися від слимаків в погребі

У погребі ми звикли зберігати безліч продуктів харчування, тому слимаків потрібно виганяти щадними методами.

Продукти з запахами

Вважається одним з найпопулярніших способів для боротьби зі слимаками. У народі вважають, що на полицях стелажів льоху і біля ящиків потрібно всього лише розкласти пучки петрушки, м'яти, часник, цибулину, або ж невеликі букети лаванди.

Спирт

Слимакам неприємний запах нашатирного спирту. Беремо 2 чайні ложки аміаку 10% і розводимо їх в 1 літрі води. Таким засобом обприскуються місця, де ви знайшли доріжки слимаків.

Сірчана шашка

Радикальний метод, який радять застосовувати тільки в тому випадку, якщо слимаки занадто сильно розплодилися.

Вкрай рекомендуємо діяти з обережністю і дотримуватися всіх вимог безпеки.

Для початку з льоху виносяться всі продукти. Отвори і щілини потрібно ретельно закрити.

В обов'язковому порядку потрібно надіти захисний костюм, рукавички респитатор (краще протигаз) і захисні окуляри.

На підставку з вогнетривкого матеріалу встановлюють сірчану шашку. Гніт підпалюється, після чого потрібно швидко залишити льох, вийти на вулицю і щільно закрити двері.

Льох залишають закритим мінімум на дві доби. Після цього приміщення добре провітрюють, можна використовувати вентилятор, який монтується на витяжку.

Останній крок - сухе і вологе прибирання льоху.

Метод вважається одним з найбільш ефективних, оскільки знищується не тільки сам слимак, а й яєчні кладки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти