Як позбутися від попелиці назавжди: 3 простих способи знищити небезпечного шкідника

31 березня 2023, 15:24
3094
Від городу і саду можна отримувати нескінченне задоволення, якщо навчити правильно і вчасно ліквідувати шкідників.
Як позбутися від попелиці назавжди
Як позбутися від попелиці назавжди / колаж фото pexels.com

Попелиці - один з найнеприємніших шкідників. Вони харчуються рослинними соками і є загрозою для культурних рослин. Позбутися від попелиці можна, але доведеться постаратися.

Як позбутися від попелиці назавжди - хімічний засіб

Як і у випадку з добривами, крім народних засобів боротьби також є хімічні. Скористатися ними досить просто - необхідно просто придбати засіб в садовому магазині після консультації з продавцем.

Обробити хімічним засобом ділянку теж досить просто - потрібно слідувати інструкції на упаковці і робити так, як позначив виробник. Найбільш популярним є засіб Кінмікс, його використовують для обприскування рослин.

відео дня

Що відлякує попелиці - рослини, які захищають

Попелиці можна відлякати не тільки речовинами і обробкою, адже є рослини, які просто відлякують цих комах. Механізм у цього відлякування досить простий-фітонциди (пахучі речовини) відганяють шкідника.

Такими речовинами володіють трави з яскраво вираженим запахом. Наприклад - гірчиця, базилік, лаванда, чорнобривці або ромашка.

Як позбутися від попелиці народними засобами - просто і легко

Крім усього, про що ми сказали, можна провести обприскування народним засобом. Зробити це теж досить просто. Необхідно змішати теплу воду в кількості одного літра зі 100 грамами гірчичного порошку. Цю суміш потрібно настояти протягом трьох днів. Після того, як суміш настоїться - її необхідно процідити через марлю, додати три столові ложки соди і дві столові ложки дигтярного мила. Цим розчином слід обробити рослини, які вразив шкідник попелиці.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти