Як найкраще зберегти кріп на зиму: незвичайні способи

22 червня 2023, 15:14
А ви знали, що можна приготувати кроповий оцет, який буде надавати пряний смак всім вашим стравам?
1687428669-6623.jpg
Є оригінальні способи зберігати кріп свіжим кілька місяців. Фото Pixabay

Свіжий кріп є ключовим доповнення до багатьох страв. Окрім очевидного використання в маринуванні, це головний інгредієнт соусу з кропу та допоміжний гравець в інших соусах зі сметани, а також улюблена спеція української кухні.

Його часто також використовують як приправу до лосося та інших морепродуктів, в супах, в заправках, для приправи до смаженої курки, котлет, як підсилювач смаку для сиру, а також у багатьох інших смачних цілях.

Незважаючи на це, купити його не дорого, а також його дешево і легко вирощувати. Посадіть у своєму саду стільки трав, скільки вам вистачить на весь рік. Потім заморозьте урожай, щоб вам не довелося купувати свіжий або сушений кріп у продуктовому магазині. Як найкраще зберегти кріп на зиму?

відео дня

Існує кілька способів:

Заморожування кропу

Заморожування свіжого кропу просте і займає близько п'яти хвилин або менше. Все, що вам потрібно, крім кропу, — це вода, деко та мішок для морозильної камери або інший контейнер для морозильної камери. Коли ви будете готові використовувати заморожений кріп, витягніть стільки, скільки вам потрібно, і використовуйте його так само, як свіжий кріп.

Як висушити свіжий кріп

Якщо у вас немає місця в морозильній камері для цілого контейнера з кропом, ви також можете зберігати його у вигляді сушеної меленої трави. Подібно до того, як ви сушите та консервуєте інші трави, такі як базилік та орегано, це зручний спосіб додавати трави до різних страв цілий рік.

Залиште гілочки кропу висіти пучками догори ногами на один-два тижні. Як тільки трава стане хрусткою і розсиплеться при натисканні, вона готова до зберігання.

Як зберегти кріп в скляній банці? Після того, як кріп буде подрібнений на ваш смак, помістіть сухий кріп у скляну банку з щільною кришкою. Сушений кріп зберігає аромат близько року.

Є ще один незвичайний спосіб зберегти свіжий кріп на зиму: консервований кріп на зиму.

Ще один спосіб зберегти кріп — передати його смак оцту і зберігати для використання в рецептах, коли він вам знадобиться.

Для кращого смаку використовуйте як цілі гілочки кропу, так і одну чашку подрібненого кропу. Цей процес найкраще працює з яблучним або винним оцтом.

  • У невеликій мисці подрібніть дерев'яною ложкою подрібнені листя кропу і відкладіть.
  • У каструлі нагрійте одну склянку оцту, поки він не стане теплим, але не закипить. Покладіть цілі гілочки кропу в підігрітий оцет і дайте їм вбратися в оцет.
  • Відокремте гілочки кропу від оцту і залийте гарячим оцтом подрібнений кріп. Добре перемішати.
  • Дайте суміші охолонути, потім додайте ще дві склянки оцту. Добре перемішати.
  • За допомогою лійки перелийте суміш через подвійний шар марлі в декоративну пляшку.
  • Щоб пляшка виглядала чудово на стільниці, ви також можете додати в пляшку нагріті гілочки кропу і кілька головок насіння, хоча це не обов'язково.

Оцет, настояний на травах, повинен зберігатися при кімнатній температурі від трьох до шести місяців.

Кріп в брикетах

Ще один цікавий спосіб - кубики. Для цього знадобитися лоток для заморожування льоду.

Для цього потрібно помити, висушити і нарізати свіжий кріп, а потім розмістити його по формах для льоду. Наповніть лотки достатньою кількістю води, щоб покрити кріп і дати йому повністю замерзнути. Щоб продовжити термін їх зберігання в морозильній камері, краще перекладати кубики льоду в пластиковий пакет для морозильної камери. Таким чином, заморожений кріп залишатиметься свіжим до чотирьох місяців.

Ще один лайфхак - замість того, щоб наповнювати формочки для льоду водою, можна заморозити кріп в оливковій олії. Натуральні консерванти в олії захищають траву від передчасного потемніння і забезпечують додатковий рівень захисту від опіку при заморожуванні.
Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти