Як швидко очистити мікрохвильовку від жиру: 5 чудо-фішок, про які знають лише досвідчені господині

25 грудня 2022, 20:50оновлено 25 грудня 2022, 21:26
Главред розповідає, як в домашніх умовах без зайвих зусиль очистити мікрохвильовку від застарілого жиру та нагару.
Микроволновка
Як одним махом очистити мікрохвильовку від бруду і нагару / ua.depositphotos.com

Мікрохвильова піч є незамінним помічником на кухні, адже з її допомогою можна швидко розігріти будь-яку страву, а дехто навіть примудряється щось готувати в ній. Проте з часом у мікрохвильовці утворюється нестерпний шар бруду та нагару, який завдає клопоту господиням, оскільки ефективність роботи мікрохвильової печі знижується в рази. Главред розповідає, як в домашніх умовах без зайвих зусиль очистити мікрохвильовку від застарілого жиру та нагару.

Як очистити мікрохвильовку содою?

Харчова сода чудово справляється з брудом та нагаром на будь-якій поверхні, мікрохвильовка також не є виключенням. Щоб приготувати диво-розчин із соди, потрібно налити у якусь ємність 200 мл води та додати до неї 2-3 ст. л. соди. Гарненько перемішайте розчин та поставте ємність з ним до мікрохвильової печі. Увімкніть микрохвильовку та поставте таймер на 10 хв. Після того як минув зазначений час, не відкривайте одразу ж мікрохвильову піч, а почекайте поки на поверхнях приладу осяде конденсат. Потім відкрийте дверцята і злегкістю очистіть піч за допомогою м'якої губки. Ваша мікрохвильовка знову сяє.

Як очистити мікрохвильовку оцтом?

Якщо ваша мікрохвильовка має дуже сильні забруднення, то цей метод саме для вас. Очистити від бруду та нагару мікрохвильову піч допоможе звичайний столовий оцет. Розчин із нього готується так: налийте в ємність 200 мл. води та додайте до неї 10 мл. 9%-го оцту. Далі дійте за аналогією як із содовим розчином. Недоліком цього методу є те, що оцет має різкий запах, який розповсюдиться на всю кухню. Тому під час миття мікрохвильовки потрібно відчиняти вікно. Проте воно того вартує, адже старі плями миттю зникнуть з вашої печі.

відео дня

Як очистити мікрохвильовку перекисом водню?

Застарілий жир і бруд у мікрохвильовці більше не буде проблемою для вас, якщо ви скористаєтесь розчином із перекису водню. Щоб його приготувати, потрібно змішати у якійсь ємності 200 мл води з 1 ст. ложкою перекису водню та 1 ч. ложкою рідкого мила без запаху. Після цього потрібно збити в піну отриманий розчин та протерти ним стінки мікрохвильовки. Далі увімкніть микрохвильовку та поставте таймер на 30 секунд. Після цього протріть піч губкою та приберіть увесь бруд. Якщо на стінках ще залишилось трохи бруду, то можете повторити усі попередні дії.

Як очистити мікрохвильовку господарським милом?

У минулому господарським милом дуже часто очищали різноманітні поверхні, адже це абсолютно екологічний методод очищення. То чому б і нам не спробувати цей старий і добре перевірений метод? Щоб зробити чудо-розчин із господарського мила, потрібно спочатку натерти його на дрібній тертці. Після цього потрібно розмочити отриману стружку у невеликій кількості теплої води. Далі змочіть губку в отриманому розчині та протріть ним стінки мікрохвильовки. Потім залиште мікрохвильовку у такому стані на 30 хвилин, щоб мило роз'їло частинки жиру на поверхні. Через півгодини змийте увесь бруд та протріть мікрохвильовку сухою ганчіркою. Прилад знову блищить, немов новий.

Як очистити мікрохвильовку склоочисником?

Прибрати плями навіть найвищої складності у мікрохвильовці допоможе звичайний засіб для очищення скляних поверхонь. З усього асортименту побутової хімії це найбезпечніший засіб для очищення мікрохвильової печі. Щоб приготувати такий розчин, потрібно змішати склоочисник з водою у співвідношенні 2:1. Після цього змочіть губку в отриманому розчині та протріть нею мікрохвильовку. Якщо забруднення дуже великі, то змочіть їх цим розчином та залиште на кілька хвилин. Після цього з легкістю приберіть увесь нагар. Розчином із склоочисника можете протирати мікрохвильовку не лише всередині, а й зовні. Цей засіб добре видалить усі плями на поверхні, а також відполірує прилад до блиску.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти