Як мігрень впливає на розвиток діабету - пояснення лікарів

29 серпня 2021, 04:31
У людей, які страждають від мігрені кажуть, вчені рідше виникає несприйнятливість до інсуліну — основна причина виникнення діабету другого типу.
Діабет
Як мігрень впливає на розвиток діабету - пояснення лікарів / ua.depositphotos.com

Зниження ризику розвитку діабету другого типу у людей з мігренню пояснюється роботою двох ферментів - CGRP і PACAP. Свої висновки дослідники представили на осінній конференції Американського хімічного товариства.

У людей, які страждають від мігрені, рідше виникає несприйнятливість до інсуліну — головна причина цукрового діабету другого типу. У діабетиків, в свою чергу, рідше виникає мігрень. Головну роль у виникненні болю через мігрені грають два ферменту - CGRP і PACAP. Обидва також впливають на вироблення інсуліну острівцями Лангерганса в підшлунковій залозі.

У своєму експерименті на мишах дослідники з Університету штату Теннессі обробили бета-клітини розчинами двох ферментів. В кінцевому підсумку з'ясувалося, що CGRP змушував їх знизити вироблення інсуліну, що захищало їх від загибелі так само як і уповільнення ферментом формування клубків аміліну.

відео дня

читайте такожНа роботі посидів - на діабет захворів: вчені заявили про нову небезпеку для офісних працівників

Нагадаємо, раніше китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу, а американські дослідники знайшли нову ознаку поширеного типу діабету

Кардіолог Олександр Мясников заявив - коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти