Як можна використовувати алое: 5 несподіваних способів застосування

25 червня 2023, 16:56
2663
Главред розповість, що можна робити з домашнього алое і як його застосувати.
Як можна використовувати алое
Як можна використовувати алое / колаж: Главред, фото: pexels

Якщо ви любите рослини, у вашому домі має бути рослина алое вера. До того ж коштує ця універсальна рослина зовсім недорого. Недарма квітку називають диво-рослиною". Алое вера корисне для багатьох цілей, ми розповімо чи можна мазати обличчя листом алое і що можна зробити з цією рослиною.

Що можна робити з домашнього алое - здоров'я порожнини рота

Дослідження 2014 року, опубліковане в ефіопському журналі медичних наук, показує, що можна використовувати алое вера як ополіскувач для рота. Рослина містить хорошу дозу вітаміну C, який запобігає утворенню зубного нальоту. Алое віра також може допомогти, якщо ви страждаєте від набряклості ясен.

Як можна використовувати алое - косметичні властивості

Якщо у вас чутлива шкіра, може бути дуже важко знайти засіб для зняття макіяжу, який не викликає печіння. Не шукайте засіб для зняття макіяжу, спробуйте нанести трохи рослинного гелю на ватний диск і обережно втирайте його в шкіру. Після цього ви зможете легко змити макіяж. Також, якщо вам необхідний натуральний скраб для обличчя - може допомогти алое. Змішайте трохи гелю з невеликою кількістю харчової соди, і все готово.

відео дня

Що можна зробити з алое в домашніх умовах - обробка ран і допомога після засмаги

Алое вера надає зволожуючу і охолоджуючу дію при нанесенні на шкіру, тому гель рослини прекрасно діє на засмаглу шкіру. Не дивно, що багато продуктів для нанесення засмаги містять алое вера. Також ця рослина стане в нагоді тим, хто страждає від зайвої лупи. Розріжте довге стебло алое уздовж навпіл і ложкою видаліть гель з рослини. Помістіть цей гель у миску і додайте приблизно дві столові ложки кондиціонера, одну столову ложку оливкової олії та одну столову ложку кокосової олії. Змішайте все до стану однорідної пасти і нанесіть маску на шкіру голови. Залиште на деякий час, а потім вимийте волосся. Ситуація з лупою помітно покращиться, а може й повністю зникне.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти