Як можна використовувати недопите вино: 3 дивовижні способи врятують напій

12 липня 2023, 16:26
Недопите вино - наслідок багатьох свят. Главред розповість, що можна зробити з вином, щоб воно не зіпсувалося.
 Як можна використовувати недопите вино
Як можна використовувати недопите вино / колаж: Главред, фото: pexels

Після святкувань і заходів, швидше за все, у вашій коморі або холодильнику залишаються недопиті винні пляшки. Напій чекає, щоб його використали. Про те, як довго може стояти вино в холодильнику і куди можна додавати вино, щоб воно не зіпсувалося - розповімо далі.

Термін придатності напою залежить від сорту вина. В середньому ви можете тримати відкриту пляшку вина в холодильнику від одного до п'яти днів після її відкриття. Однак з ігристим вином термін зберігання стає явно менше.

Що робити з недопитим вином

Якщо ви найближчим часом не збираєтеся допивати вино з відкритих пляшок, ви можете використовувати вино по-різному. Таким чином, ви нічого не втратите і зможете насолодитися вином до того, як воно зіпсується. Наприклад, можна приготувати їжу з вином. Ви можете легко додати вино до страви, наприклад, до різотто. Якщо ви з'єднаєте вино з оцтом того ж кольору, цибулею, медом і сіллю, то вийде смачна заправка для салату, яку легко подавати до кожного обіду.

відео дня

Як можна використовувати недопите вино

Вино також можна використовувати для приготування компотів з груш або інших видів фруктів. Крім усього іншого, хороший варіант — зробити кубики льоду зі смаком вина. Якщо ви заморозите трохи вина у формі для льоду, ви зможете зберігати його протягом трьох місяців. Це відмінний спосіб продовжити життя вашому вину і зробити улюблений напій, коли захочеться. Наприклад, сангрію.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти