Як можна поліпшити смажену картоплю: нехитрі способи перетворити звичне блюдо

28 лютого 2023, 15:20
Смажена картопля - смак дитинства і улюблена їжа багатьох українців. Як зробити це блюдо ще краще - читайте далі.
Як можна поліпшити смажену картоплю
Як можна поліпшити смажену картоплю / колаж фото pexels.com

Сама по собі смажена картопля смачна і без надмірностей, але іноді звичне блюдо хочеться урізноманітнити і зробити це можна досить простими способами.

Як можна поліпшити смажену картоплю - варіант для кожного

Для того, щоб урізноманітнити смак картоплі і наситити його, можна попередньо просмажити на сковороді інші овочі в маслі, після чого в це ж масло відправити картоплю.

Також для картоплі можна приготувати часникову підливу - розім'яти цілу головку часнику в ступці і додати в пюре сіль, масло і воду. Картопля знаходить інший смак, якщо зробити до нього таку заправку. Цей спосіб в народі називається Уланівським, на честь кухарки з селища Уланів Вінницької області.

Ще одним способом різноманітності смаженої картоплі є його приготування з капустою. Після 5-7 хвилин обсмажування картоплі до неї можна додати капусту і цибулю за бажанням.

Які спеції можна додати в смажену картоплю - трави на всі часи

Спеції в смаженій картоплі можуть не тільки урізноманітнити і доповнити її смак, але й нейтралізувати шкідливі речовини. Як правило, універсальними приправами для картоплі вважаються - червона паприка, чорний мелений перець, сушений часник, мелена цибуля і куркума.

Однак є важлива умова - спеції потрібно вміти додавати. Є два варіанти: приправити за 5 хвилин до готовності або вже після приготування, а потім дати трохи настоятися.

Що можна подати до смаженої картоплі - накриваємо стіл

Крім звичних способів накрити стіл зі смаженою картоплею і подати до неї сало, майонез і кетчуп - є інші способи, більш цікаві.

Звичайно, підійдуть соління - і огірки, і помідори, і гриби, лечо та інші. Також можна подати оселедець або іншу рибу, свіжу зелень. Дивно, але деякі люди люблять поласувати смаженою картоплею зі склянкою молока. Найприємніший період - літо і рання осінь, тоді картоплю можна подавати зі свіжим салатом з огірків і помідорів, який і є одним з найулюбленіших доповнень до смаженої картоплі у більшості людей.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти