Як мити голову кожен день і не зіпсувати волосся: топ-4 правила

7 липня 2022, 18:52оновлено 8 липня 2022, 19:10
Щоб зберегти блиск пасм і не пошкодити структуру волосся, потрібно дотримуватися всіх правил і не забувати про додатковий захист волосся.
Волос
Як правильно мити волосся / ua.depositphotos.com

Волосся і їх стан - одне з перших, що кидається в очі. Швидше за все, вам не захочеться знайомитися з людиною, у якої неохайна укладу або сальне волосся.

Багато дівчат стикаються з проблемою швидкої появи жирного блиску на волоссі. Що ж робити з ним, якщо мити голову доводиться щодня і чи шкодить це волоссю?

Чи можна мити голову кожен день

Багато експертів говорили про те, що мити волосся кожен день категорично не можна. Якоюсь мірою це так, адже часте миття сприяє вимиванню протеїнів і ліпідів, які зберігають здоровий вигляд ваших пасм.

Однак варто зазначити, що немає прямих доказів того, що щоденне миття голови зіпсує ваше волосся або є більш шкідливим, ніж миття пару разів на тиждень.

Варто пам'ятати, що не потрібно терпіти брудне волосся кілька днів тільки тому, що хтось вам порадив мити його якомога рідше. Але необхідно знати про рекомендації, які дають фахівці, в залежності від типу вашого волосся.

волосся, випадання волосся
Як правильно мити волосся / ua.depositphotos.com

Як часто мити сухе волосся

В першу чергу необхідно підібрати шампунь, який підходить саме для вашого типу волосся. Сухе волосся рекомендується мити кілька разів на тиждень, щоб зайвий раз їх не травмувати і не вимивати необхідні речовини з них.

Але, якщо ви часто робите укладку і вам необхідно мити голову кожен день, то в такому випадку необхідно просто підібрати м'які і зволожуючі засоби для волосся.

волосы_стрижка_календарь стрижок
Як правильно мити волосся / 1zoom.ru

Як часто мити жирне волосся

Ця проблема може вивести з себе багатьох. Хтось навіть не може вийти з дому з помитою головою ввечері, адже вранці волосся вже виглядає брудним і недоглянутими.

Якщо ви бачите, що ваші корені вже жирні, то сміливо можете їх мити, не відкладаючи на інший день.

Деякі дівчата, не встигаючи помити голову, можуть використовувати сухі шампуні, які здатні усунути жирний блиск. Це ж може врятувати під час подорожі, якщо несподівано відключили воду або просто у вас мало часу.

В яких випадках мити голову не можна

Варто пам'ятати, що не рекомендується мити голову відразу після таких салонних процедур:

  • кератинове випрямлення,
  • ламінування волосся,
  • хімічна завивка,
  • нарощування волосся.

читайте такожВ який колір пофарбувати волосся після 40 років: 4 відтінку, які омолоджують всіх жінок

Як правильно мити волосся

Перше правило. Ні в якому разі не можна мити голову надто гарячою водою, а особливо, якщо у вас швидко жирніє волосся. Гаряча вода стимулює роботу сальних залоз. Таким чином, шкіра голови почне виробляти ще більше жиру. Після миття краще використовувати прохолодну воду для ополіскування пасм.

Друге правило. Під час миття голови не потрібно "прати" пасма, терти, скручувати або відживати. Такі дії тільки травмують ваше волосся і збільшать кількість посічених кінчиків. Варто пам'ятати, що мокрі пасма травмуються сильніше, ніж сухі.

Третє правило. Пам'ятайте, навіть дворазового миття волосся шампунем недостатньо для того, щоб пасма мали блискучий вигляд. Після миття обов'язково необхідно нанести маску. Вона зможе заповнити порожнечі в волосинах і наповнить їх необхідними речовинами. Після цього маску необхідно добре змити і нанести бальзам/лосьйон/кондиціонер. Цей засіб "заклеїть" волосся і зможе уберегти його від швидкої появи посічених кінчиків.

Четверте правило. Щоб волосся не травмувалося під час сушіння, необхідно пам'ятати про термозахист. Також рекомендується наносити зволожуючі масла, креми або сироватки для волосся.

Раніше ми розповідали про те, як правильно сушити вимите волосся і чого категорично не можна робити.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти