Як відмити ламінат до блиску: проста покрокова інструкція для справжніх поціновувачів чистоти

4 грудня 2022, 11:00оновлено 4 грудня 2022, 11:45
Главред розповідає, як правильно доглядати за ламінатом, щоб на ньому не залишалися плями та розводи.
Ламинат
Як правильно доглядати за ламінатом / ua.depositphotos.com

Ламіноване покриття у будинку набуло широкого поширення, адже виглядає дуже стильно та презентабельно. Окрім того, ламінат не має таку високу ціну, порівняно з паркетом. Проте є у ламінату одна маленька особливість: він не любить багато вологи. Саме тому ламіноване покриття потребує особливого догляду. Ба більше, дуже часто після вологого прибирання на ламінованому покритті залишаються плями. Главред розповідає, як правильно мити ламінат, щоб на ньому не залишалися розводи.

Інструкція з миття ламінованої підлоги:

  1. Перш за все потрібно обрати правильну ганчірку для миття ламінату. Найкращим варіантом буде ганчірка із мікрофібри, оскільки вона добре утримує вологу. Якщо вдома такої ганчірки немає, то можна замінити її на будь-яку іншу м'яку тканину, яка добре поглинає вологу. Зверніть увагу, що тканина не має линяти та залишати після себе ворсинки.
  2. Приготуйте спеціальний розчин для миття підлоги. У цьому вам допоможе столовий оцет. Для цього потрібно розвести 200 мл. 3-9% столового оцту в 10 л. води. Такий розчин чудово справляється з миттям підлоги та не залишає ніяких розводів. Ба більше, оцет володіє дезінфікуючими властивостями, а тому всі бактерії вмить будуть знищені. Неприємним недоліком цього розчину є лише його різкий запах, проте він швидко випарується за умови, якщо вода буде досить гарячою.
  3. Перед миттям підлоги потрібно забезпечити хороший доступ повітря до приміщення, щоб підлога якнайшвидше висохла. Тому варто відчинити вікно або двері.
  4. На цьому етапі можете нарешті приступати до миття підлоги. Пам'ятайте, що ганчірка потрібно добре викрутити. Вона має бути ледь-ледь вологою. Мити підлогу потрібно паралельно планкам ламінату. Це не дозволить волозі потрапити до стиків ламінату, а також попередить утворення розводів.
  5. Після того, як ви помили ламінат, дайте йому висохнути та не ходіть по мокрій підлозі. Коли підлога вже трохи підсохла, то можете відполірувати її м'якою сухою ганчіркою. Таким чином підлога стане блискучою та сяючою, без плям та розводів.

Зауважимо, що ламінат досить вибагливий матеріал, а тому його не можна чистити металевою губкою чи щіткою з жорсткою щетиною. Також не можна мити ламінат різноманітними абразивними мийними засобами та поліролями, які призначені для догляду за меблями. Усі ці засоби можуть роз'їсти захисний шар ламінату, що призведе до втрати кольору. Підлога стане тьмяною і її доведеться замінювати.

Варто також зауважити, що ламіноване покриття потрібно мити не частіше 2-3 разів на тиждень, оскільки надмірна волога може спричинити його швидке псування.

відео дня

Слідкуйте за своєю підлогою і вона неодмінно радуватиме вас своєю чистотою та сяйвом!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти