Як покарати кішку, щоб вона зрозуміла: не буде мстити, а буде слухатися

26 лютого 2023, 17:12
Брати до себе додому котів і кішок - давня традиція, притаманна багатьом людям. Однак як правильно виховувати і карати кішку - мало хто знає.
Як покарати кішку щоб вона зрозуміла
Як покарати кішку щоб вона зрозуміла / колаж фото pixabay

Котів і кішок необхідно виховувати і привчати до правил життя в сім'ї і вдома. Однак у чотирилапих дуже своєрідна психіка і для того, щоб робити це правильно - потрібно знати про деякі правила. Багатьом відомі ситуації, коли після того, як кішку насварили - вона починає мстити і пакостити, все тому, що карати потрібно вміти.

Як покарати кішку щоб вона зрозуміла - правильні емоції

Незважаючи на те, що кішки відмінно розуміють настрій господаря, свої емоції під час виховання і покарання варто контролювати. Для того, щоб правильно виховати кота - необхідно навчитися користуватися інтонацією і жестикуляцією.

Почніть з зауваження на трохи підвищеному тоні і поводіте вказівним пальцем близько мордочки кота. Такий жест коти сприймають досить негативно. Також під час незадоволеної інтонації і зауваження, можна легенько клацнути вихованця по носику. Однак один з найефективніших методів - вимовити своє зауваження і все таким же легким рухом постукати по лобі. Коти розуміють загрозливий тон і жести, до яких ставляться негативно, але все повинно відбуватися систематично, щоб у кота виробилася система асоціації жестів і покарань.

Як дати зрозуміти кішці що так робити не можна - психологія чотирилапих

У котів дуже розвинена психологія і розуміння почуттів людей, які знаходяться поруч. Їх розумінням можна скористатися в момент, коли кіт робить щось, що вам не подобається. Для того, щоб вихованець зрозумів, що не можна чинити так, як це робить він - варто відсторонитися.

Наприклад, якщо під час гри кішка стала вас кусати - перестаньте продовжувати гру, гладити її і відстороніться. Потрібно зупинитися і покинути ситуацію, що б тварина зрозуміла, що вам не подобається його дії і продовжувати не варто.

Як не можна карати кішку - основні і важливі заборони

Дуже важливо запам'ятати, що у вихованні кішки є дуже тонка грань. Те, що працює в людських відносинах - може подарувати коту стрес і тривогу.

Одне з найголовніших правил - не можна карати вихованця, коли з моменту проступку пройшло більше двох хвилин. Як правило, вихованці забувають про те, що зробили кілька хвилин тому і можуть не зрозуміти чому господар став таким агресивним.

Також не варто кричати, адже сам по собі крик - досить сильний подразник для кішки, який дарує тривогу. І, звичайно, тварину не можна бити. Будь-яке рукоприкладство, навіть таке як розпорошення води - це великий стрес, який надалі викличе у кота побоювання по відношенню до вас.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти