Як нафарбуватися у спеку: експерти розкрили секрети літнього макіяжу

16 липня 2021, 04:58
Головне правило - влітку не варто використовувати щільні тональні засоби. Крім того, на вулицю не рекомендується виходити без крему із SPF-ефектом.
макіяж
Як нанести макіяж влітку - п'ять кроків / Фото pixaby

Навіть спекотним літом будь-якій жінці хочеться бути на висоті. Щоби ваша шкіра сяяла здоров'ям, а макіяж був акуратним навіть якщо на вулиці +35, потрібно дотримуватися кількох нескладних правил.

Макіяж в спеку - якими засобами користуватися

Візажисти радять запам'ятати головне правило - влітку ми не використовуємо щільні тональні засоби та не виходимо з дому без крему із SPF-ефектом, навіть якщо на вулиці похмуро, передає ТСН.

Звичайний тональний крем потрібно замінити на BB -, CC- або DD-крем. Його наносять не на все обличчя, а лише на ті місця, де це необхідно, і розтушовують пальцями.

Кількість ультрафіолету можна перевірити за допомогою смартфона. Для цього потрібно відкрити прогноз і пошукати показник — якщо цифра більше ніж 4, перебувати на сонці без захисту небезпечно.

Якщо шкіру не захищати від ультрафіолету, то вона може піддатися пігментації та фотостарінню. А якщо на ній буде ще й надлишок косметики, то пори закупоряться. А далі - зовсім нерайдужна перспектива. Можуть з'явитися чорні цятки, запалення й акне.

Що стосується пудри, то косметологи радять влітку від неї відмовитися. Справа в тому, що пудра створює ефект плівки, в результаті пори закупорюються. Щоби прибрати блиск на обличчі під час спеки, краще користуватися звичайними матуючими серветками.

У свою чергу, візажисти дотримуються іншої думки. За їхніми словами, саме пудра не дасть макіяжу розтектися. Експерти радять робити макіяж влітку за допомогою всього лише п'яти засобів - це коректор, дві пудри (світла і темна), туш, гель для брів, блиск для губ.

Як нанести макіяж влітку

  1. Коректор нанести на центральну частину обличчя, щоби приховати темну зону під очима.
  2. Зафіксувати коректор світлою пудрою.
  3. Темною пудрою можна трохи сконтурувати обличчя.
  4. Нафарбувати вії.
  5. Укласти брови гелем.
  6. Нафарбувати губи блиском.

Як повідомляв Главред, учасниця топ-моделі по-українськи поділилася своїм списком must have-засобів під час літньої спеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти