Як налагодити режим дня школяра: кращі поради перед початком навчального року

30 серпня 2023, 15:13оновлено 30 серпня 2023, 15:50
Главред розповість, яким повинен бути режим дня школяра.
Як налагодити режим дня школяр
Як налагодити режим дня школяр / колаж: Главред, фото: скріншот, pexels

Зовсім скоро школярі України знову приступлять до занять і життя буде необхідно структурувати. У нинішні непрості часи батькам дуже важливо докладати зусиль до того, щоб у дитини був сформований режим дня, адже він дозволяє відчути порядок і "нормальність" життя. Ми розповімо, як правильно вибудувати режим дитині, коли знову починається школа.

Для чого школяреві потрібен режим дня

Режим і дисципліна в житті школяра дуже важливі. Вони надають допомогу в плануванні днів і допомагають встигнути зробити більше, ніж зазвичай. Дуже важливою перевагою режиму дня також є позитивний вплив на роботу організму і зменшення стресу. Кожна дитина незважаючи на труднощі з часом адаптується і звикає до режиму дня.

Яким повинен бути режим дня школяра

У кожному дні школяра має бути час і для справи і для відпочинку. Завжди після пробудження необхідно виділяти час на зарядку і сніданок, а також на збір постілі. Після цього дитині необхідно зібратися на заняття або в школу. Дуже важливо після занять в школі дати дитині недовго. але прогулятися і відправитися додому на обід. Після обіду необхідно відпочити або навіть поспати, а потім приступити до занять на свіжому повітрі або хобі. Відразу після цього дитину повинен очікувати полуденок і приготування домашніх завдань. Слідом за цим можна гуляти на повітрі або займатися тим, чим хочеться і головне - чітко тримати режим сну.

відео дня

Як налагодити режим дня школяра

Для того, щоб для дитини після літа і тривалого періоду відпочинку не був стресом старт нового режиму, необхідно вводити нові правила поступово. Для початку - не варто відразу займати день чимось крім школи, також важливо не забувати чергувати відпочинок з активністю, можна навіть ввести денний сон. І головне - залишати дитині її звичні щоденні радості.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти