Як навести ідеальну чистоту в домі: 10 секретів правильного прибирання

23 листопада 2021, 01:05
Корисні лайфхаки, які повинна знати кожна господиня.
прибирання будинку
Секрети прибирання, які допоможуть навести ідеальну чистоту / Фото pixabay.com

Прибирання у квартирі або будинку є, на жаль, невід'ємним заняттям. Безлад не тільки сильно пригнічує людину, але й може негативно позначитися на здоров'ї - якщо дихати пилом день у день, то неминучі захворювання дихальної системи.

Главред розбирався, як підійти до генерального прибирання, щоб будинок "блищав", а сам процес не затягувався на пів дня.

Плінтус

Саме на підлозі та під стінами збирається переважна більшість пилу, яку можна прибрати за допомогою спеціальної насадки для пилососа. Не забувайте про щілини між підлогою та плінтусами.

Якщо на них є плями або патьоки, то необхідно змішайте у відрі теплу воду з невеликою кількістю рідкого мила і оцту для обробки поверхні. В кінці не забувайте витерти плінтуси насухо чистою тканиною.

Килим

Ще одним магнітом для дрібного сміття є килим. Він легко приводиться в порядок без дорогих засобів. Змішайте білий оцет з водою в співвідношенні 1: 3, і отримаєте власний, не менш ефективний розчин, ніж продається в магазинах. Змочіть в ньому щітку і акуратно потріть килим. Після обробки видаліть надлишки вологи чистою ганчіркою.

Дерев'яна підлога

Розчин з чверті склянки яблучного або білого оцту і 3,7 л теплої води ідеально впорається майже з будь-якими нальотом на підлозі, але з нього для початку потрібно прибрати пил і дрібні крихти.

читайте такожГенеральне прибирання: наскільки небезпечно для здоров'я ніколи не вичищати квартируПотім налийте розчин у відро і скористайтеся плоскою шваброю з ганчіркою з мікрофібри. Важливо! Не мочіть підлоги занадто сильно, так як надлишок вологи може зіпсувати поверхні з дерева.

Жалюзі

Щоб позбутися від пилу на жалюзі, вам знадобитися пилосос з невеликою насадкою щіткою або ганчірка з мікрофібри. Якщо у вас рулонні штори або дерев'яні жалюзі, закрийте їх, пропилососьте або протріть пил звичним способом.

Плями на металі або пластику можна відмити за допомогою теплої води, в яку необхідно додати пару крапель рідкого мила і білий оцет в рівних пропорціях.

Штори та фіранки

Перш за все вивчіть інформацію на етикетці. Якщо там немає конкретних інструкцій щодо пральної машини, використовуйте холодну воду і трохи м'якого засобу для білизни. Штори та фіранки з делікатних матеріалів, наприклад мереживні, варто прати в сітчастому мішку або вручну.

Вікна

Спочатку пропилососьте рами або змахніть з них пил спеціальною щіточкою. Якщо на вікнах є решітки і вони брудні, помийте їх гарячою водою з милом, а потім обполосніть чистою водою і дайте висохнути.

Скло можна обробити домашнім миючим засобом. Змішайте дві склянки води, пів склянки оцту і чверть склянки медичного спирту. Нанесіть суміш на скло і протріть ганчіркою з мікрофібри.

Відро для сміття

Приберіть з нього все сміття, включаючи прилипли до дна і стінок залишки їжі або упаковки. Помийте відро під душем, обробіть дезінфікуючим засобом з усіх боків, а потім ретельно потріть щіткою з нейлоновими щетинками. Знову промийте місткість водою і дайте гарненько висохнути.

Дзеркало

Очистити його без розлучень допоможе засіб з половини склянки дистильованої води, половини склянки білого оцту і однієї столової ложки кукурудзяного крохмалю. Змішайте всі інгредієнти, залийте в пульверизатор і обробіть дзеркало. Протирайте поверхню ганчіркою з мікрофібри або зім'ятою газетою зверху вниз, повторюючи форму англійської літери S.

читайте такожУ Черкасах чиновники заплатили за прибирання неіснуючого снігуВажко очищаються плями можна прибрати за допомогою ганчірки, змоченою в спирті. Спочатку протріть складні місця таким чином, а потім використовуйте воду, оцет і кукурудзяний крохмаль.

Настільні лампи

По абажурах з тканини спочатку пройдіться ганчіркою з мікрофібри або пилососом зі спеціальною насадкою, щоб прибрати пил. Потім наповніть ванну теплою водою, додайте пару крапель м'якого прального порошку або засобу для миття посуду, опустіть в ванну абажур і потріть ганчіркою з мікрофібри. Злийте брудну воду і сполосніть тканину, а потім дайте їй висохнути.

Меблі

Спочатку пропилососьте її. Потім змішайте в маленькому відерці теплу воду і половину чайної ложки засобу для миття посуду. Трохи змочіть в розчині щіточку для меблів і акуратно обробіть оббивку дрібними помахами. В кінці протріть поверхню чистою і злегка вологою ганчіркою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти