Як не набрати зайві кіло за осінь і зиму: 7 правил ефективного схуднення

6 жовтня 2021, 20:25
З настанням холоду часто хочеться компенсувати похмуру погоду чимось смачненьким, тому багато хто збільшує вживання шкідливих продуктів.
1633367203-1423.jpg
8 правил ефективного схуднення / ua.depositphotos.com/

Раціон, як і погода за вікном, змінюється з кожним сезоном. Від температури і пори року часто залежать і метаболічні процеси: вони можуть як сповільнюватися, так і прискорюватися. Також на виникнення голоду впливає зниження активності – люди починають їсти просто від нудьги

Нерідко апетит посилюється і від сезонного депресивного настрою, пов'язаного зі зміною погоди. Так чи інакше, щоб зберегти форму, необхідно адаптуватися до нового сезону. Нутриціологиня Ольга Усенко у себе в інста-блозі поділилася секретами, які допоможуть тримати себе у формі.

Як харчуватися восени, щоб не набрати вагу

Дбаємо про раціон

Ваш щоденний раціон повинен складатись з 3 основних прийомів їжі. Всі вони повинні містити білки, жири, вуглеводи та клітковину. Включіть м’ясо, гарнір та найголовніше овочі. Між основними прийманнями можна вживати сезонні фрукти.

відео дня

Корисні перекуси

У якості перекусу прихопіть зі собою сухофрукти, горіхи або шоколад, який містить більше ніж 80% какао. Це чудова альтернатива хлібобулочним виробам чи шкідливим солодощам. До того ж ці продукти чудово смакують з чаєм чи кавою.

горіхи_ореховий спас_еда_праздник
Перекушування повинні бути корисними / Фото 1zoom.ru

Нові страви

Не забувайте щоразу урізноманітнювати свій раціон новими стравами. Експериментуйте з гарнірами, способами приготування та іншими продуктами. Це сприятиме кращому насиченню організму.

Готуйте овочі

Восени краще замінити свіжі овочі на термічно оброблені. Приготуйте смачне овочеве рагу в духовці або свіжі продукти на пару та прихопіть із собою корисний та смачний обід.

Овочі
Готуйте овочі на пару / ua.depositphotos.com

Набряки

Варто також знати, що в холодні сезони ваше тіло схильне до набряків.

Теплі напої

Якщо ви полюбляєте каву з молоком, то варто обмежити таке вживання 1 чашкою в день. У прохолодну осінню пору можете зробити акцент на ароматних трав'яних та фруктових чаях. Якщо вода не дуже смакує, сміливо заміняйте її запашною та теплою альтернативою. Віддавайте перевагу великолистовим чаям, а від чаю в пакетиках краще відмовитись.

Чай
Віддайте перевагу чаю / ua.depositphotos.com

Більше прийомів їжі

Якщо ви часто почуваєтесь голодним, можете розбити 3 основні прийоми їжі на 5. Так ви будете завжди ситим і потреба вживати шкідливі перекуси зникне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти