Як не можна заряджати свій телефон: помилки при зарядці смартфона

9 серпня 2023, 14:24
822
Батарея смартфона послужить довго, якщо тільки її використовувати правильно.
Смартфони
Смартфони - пристрої розумні і ніжні/ https://ua.depositphotos.com/

Чому акумулятор вашого телефону з часом розряджається?

Частина того, як ви використовуєте свій телефон — додатки, які ви встановлюєте, сміття, яке ви збираєте, налаштування, які ви робите, і все більше і більше сповіщень, які ви отримуєте — збільшує навантаження на акумулятор.

Поки у нас не з'являться новомодні технології, такі як розумний одяг, який оптимізує продуктивність бездротового зв'язку, ми повинні навчитися заряджати акумулятор, щоб він працював якомога довше.

відео дня

Акумулятори телефонів, як і всі акумулятори, з часом зношуються, а це означає, що вони все більше не здатні утримувати однакову кількість енергії. Хоча вони повинні мати термін служби від трьох до п'яти років або від 500 до 1000 циклів зарядки, трирічна батарея телефону ніколи не працюватиме так довго, як абсолютно нова батарея.

Три речі зношують літій-іонні батареї: кількість циклів зарядки, температура та вік.

Помилка 1: Заряджати всю ніч

Золоте правило полягає в тому, щоб підтримувати рівень заряду акумулятора від 30% до 90% більшу частину часу. Зарядіть його, коли заряд опуститься нижче 50%, але вимкніть його, перш ніж він досягне 100%. Що не можна робити на зарядці? Залишати телефон заряджатися на всю ніч.

При останньому заряді з 80 до 100% літій-іонний акумулятор старіє швидше.

Помилка 2: Швидка зарядка

Більшість сучасних смартфонів підтримують ту чи іншу форму швидкої зарядки. Хоча швидка зарядка сама по собі не зашкодить акумулятору вашого телефону, який призначений для його підтримки, вироблене тепло потенційно може вплинути на термін його служби. Таким чином, ви повинні збалансувати переваги швидшої зарядки з зручністю швидкого поповнення телефону, перш ніж кинутися за двері.

Помилка 3: Спека і холод

Так само, як акумулятори телефонів не люблять сильної спеки, вони також не люблять холоду. Тому само собою зрозуміло, що ви не повинні залишати свій телефон в гарячій машині, на пляжі, поруч з духовкою, на снігу. Як правило, акумулятори оптимально працюють при температурі від 20 до 30°C, але короткі періоди поза цією температурою повинні бути прийнятними.

Помилка 4: Чужа зарядка

По можливості використовуйте зарядний пристрій, що входить в комплект поставки телефону, так як він обов'язково має правильний номінал. Або переконайтеся, що сторонній зарядний пристрій схвалено виробником вашого телефону. Дешеві альтернативи можуть завдати шкоди вашому телефону, і було кілька повідомлень про випадки пожежі дешевих зарядних пристроїв.

Що буде якщо не користуватися телефоном рік або що буде якщо рік не заряджати акумулятор?

За рік, поки телефон абсолютно не використовується, акумулятор може саморозрядитися до напруги нижче 2 В це, в свою чергу, змусить піти в захист (наприклад, розімкнути ланцюг). Навіть новий смартфон після повної розрядки до виключення і тривалого зберігання в розрядженому стані здатний "заснути назавжди".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти