Як потрібно боротися з випаданням волосся - фахівець пояснила

10 листопада 2021, 05:09
Надлишок споживання заліза досить часто виникає на тлі запальних процесів.. Про це окремо сказала відомий фахівець-нутриціолог Ольга Ковіненко.
Волос
Як потрібно боротися з випаданням волосся - фахівець пояснила / ua.depositphotos.com

Є різні фактори, які сприяють випаданню волосся, і запропонувала способи боротьби з цим неприємним процесом. Про це відомий Нутриціолог Ольга Ковіненко розповіла порталу РИА Новости.

Найпоширенішою причиною виникнення подібної проблеми фахівець назвала залізодефіцитну анемію, яка може розвиватися на тлі хронічних захворювань (особливо аутоімунних і ендокринних), при проблемах з шлунково-кишковим трактом або незбалансованому харчуванні (група ризику — вегетаріанці).

"При випаданні волосся в першу чергу необхідно перевірити стан вітамінів В12 і В9, феритину, гемоглобіну, трансферину, сироваткового заліза, загального білка. Найчастіше увага звертається лише на один з цих показників — гемоглобін, який не розкриє всієї картини дефіцитів і не вкаже на ступінь залізодефіцитної анемії", — сказала вона.

відео дня

Надлишок споживання заліза часто виникає на тлі запальних процесів, підкреслила Ковіненко.

"Також слід звернути увагу і на стан цинку (необхідний для нормальної роботи сальних залоз, зміцнення волосяного фолікула) і вітаміну D (стимулює волосяні фолікули)", — зазначила вона.

читайте такожЛікар пояснила, чому після коронавірусу починають випадати волосся

Нагадаємо, раніше вчені встановили: головний фактор того, що волосся активно випадають - нестача гормону, який називається дигідротестостерон (ДГТ). І вони склали топ-3 продуктів, які допоможуть уникнути облисіння

До того американські дослідники встановили, що Китайський коронавірус боїться брудних і немитих волосся.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти