Як потрібно правильно харчуватися літнім людям - пояснення дієтолога

31 серпня 2021, 03:02
Білоусова каже, що особливий режим харчування для літніх обумовлений тим, що вікові зміни помітно позначаються на шлунково-кишковому тракті.
Помідор
Як потрібно правильно харчуватися літнім людям - пояснення дієтолога / ua.depositphotos.com

Людям в літньому віці обов'язково потрібно включити в раціон більше рослинної їжі. Про це розповівши відомий експерт-дієтолог Анна Білоусова.

"Абсолютно необхідно урізноманітнити свій раціон. Щоб було все в балансі: жири, білки і вуглеводи. Ще необхідно багато рослинної клітковини. Це дуже важливо. Коли людина у віці, то у нього підвищується ризик атеросклерозу і серцево-судинних захворювань, а рослинна клітковина нас від цього рятує", — розповіла вона.

Білоусова каже, що такий стан речей обумовлений тим, що вікові зміни позначаються і на шлунково-кишковому тракті.

відео дня

Дієтолог також зазначила, що переїдати не варто, як і відкладати на вечерю жирну їжу і борошняне. Вечеря у людей у віці повинен бути легким, додала Білоусова. Найкраще підійде риба на пару і тушковані овочі

"Людям старше 60 років краще переходити на майже вегетаріанську дієту. Коли ми їмо яйця, рибу, кисломолочні і рослинні продукти. Це п'яти-шестиразове харчування, яке не напружує роботу шлунково-кишкового тракту, не переповнює шлунок. Можна харчуватися маленькими порціями, але різноманітно і протягом дня", — підсумувала дієтолог.

читайте такожДієта від прищів: 3 продукти, яких слід уникати для чистої шкіри

Нагадаємо, раніше шотландські вчені з Абердинського університету з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.

На думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.

Як заявила співавтор даного дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти